Olaj iránymentes kereskedés videó (34p)

Olaj iránymentes kereskedés videó

Ha mindig is érdekelt, hogyan néz ki az iránymentes kereskedés a gyakorlatban, akkor ez a 34 perces olaj iránymentes kereskedési videóm neked szól. A megértéshez nem szükséges opciós előképzettség.

Az alábbi videóban 32 napon keresztül követtem egy olaj iránymentes pozíció szimulációját. Bekötést követően nagyon gyorsan ellenem ment az árfolyam, de a vége szép profit lett úgy, hogy meg sem kellett várni a lejáratot. A könnyebb megértés érdekében Excel segítségével elemeztem végig a pozíció P/L változásait. Mivel a videóban elhangzanak opciós szakkifejezések, ezért a videó alatt találsz egy kis magyarázatot, ha ezeket nem ismernéd.

Szakkifejezések

Alábbiakban a legfontosabb kifejezések, amelyek a videóban előfordultak:

  • P/L: profit / loss, azaz nyereség, veszteség
  • Multiplier: határidős termék esetén az ár "szorzója". Ezt bővebben kifejtettem ebben a cikkben.
  • Options chain: az opciós táblázat, amiben megtalálhatók a Call és Put opciók adatai, árai.
  • Futures: határidős termék neve angolul.
  • Időérték: opció árának egy szelete, ami leegyszerűsítve a hátralévő idő "ára".
  • GTC order: "good til cancel", azaz addig érvényes megbízás, amíg vissza nem vonom.
  • Margin: letéti követelmény fedezetlen opciós kiíráshoz.

Tanulságok

A videóból elég szépen látszik az, hogy mire képes az iránymentes stratégia. Az árfolyam fel le ugrált, mégis jelentős profittal sikerült zárni. Ennek ellenére sajnos nem ilyen az összes iránymentes pozíció menedzsmentje. Ez egy nagyon egyszerű eset volt mindenféle átalakítások nélkül. Örülök is annak, hogy ez végül ennyire egyszerűre sikeredett, mert ha átalakításokat is be kellett volna mutatnom, akkor indokolatlanul túlbonyolítottam volna a videót a kezdők számára. Azért is örülök, hogy ennyire eseménytelen volt a pozi életútja, mert láthatod azt, hogy a legtöbb esetben mire lehet számítani egy iránymentes trading során.

Az iránymentes kereskedés során nagyon sok pozíció ilyen "könnyű", de az alapos opciós tudás és felkészültség nem is ezekhez szükséges, hanem azon pozíciókhoz, amelyek folyamatosan ellened mennek, és számos átalakítást igényelnek.

Kérlek, ne csináld utánam!

Fontos kiemelnem azt, hogyha soha nem kereskedtél opciókkal, akkor ha egy mód van rá, ne utánozd le, amit a videóban láttál, mert nagyon meglephet a piac! Ez a pozíció fedezetlen kiírás volt, így korlátlan veszteség potenciállal bírt.

Ha nem vagy gyakorlott opciós kereskedő, ne próbálkozz a fenti stratégiával, mert sokkal többet is veszíthetsz, mint a számlád mérete ha van egy jelentős ellenirányú mozgás és fogalmad sincs arról, hogyan kell egy ilyen pozíciót dinamikusan átalakítani a margin, volatilitás, időérték és strike távolság függvényében. De ezeket tőlem mind megtanulhatod profi módon kezelni!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 87%

Tags: futures, iránymentes, olaj, videó,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2017-07-26



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.