"Gery, minden tanítványod sikeres lett?"

Nemrég a fenti kérdést kaptam egy érdeklődőtől emailben, így gondoltam kifejtem részletesebben, mert biztos másokat is érdekel.

Az illető arról érdeklődött, hogy vajon érdemes-e belevágnia az opciós kereskedésbe és úgy gondolta, hogyha "minden" tanítványom sikeres lett akkor neki is van esélye. Ez alapból feltételez egy jó erős önbizalomhiányt, de jelen cikknek nem ez a témája.

Lehet benne mindenki sikeres?

Röviden és tömören: nem. Elég naiv feltételezés volt, hogy az én összes tanítványom sikeres. Feltételezem, hogy a kérdező azt gondolta, hogyha én jól oktatok akkor mindenki sikeres lesz. Bárcsak így lenne.

Ha matektanár lennék második általánosban és megkérdezné tőlem valaki, hogy "Gery, megtanult mindenki számolni?", arra magabiztosan mondhatom, hogy igen. Mert mindenki meg tud tanulni számolni. A tőzsde nem ez a terep. Ha mindenki tudna itt pénzt csinálni, ki dolgozna?

Ez is egy szakma, amit meg kell tanulni és jónak kell lenni benne. Az átlagszakmákban sem sikeres "mindenki". Sokan azt képzelik, hogy létezik egy tuti tőzsdei stratégia, amit csak nyomkodni kell és dől a zseton. Reális? :)

"Hány százaléka sikeres a diákoknak?"

Ezt a kérdést is megkaptam már nagyon sokszor és nem tudok rá konkrét választ adni, mert nem jelez vissza mindenki. Egy érzést tudok csak átadni ezzel kapcsolatban. Az a sejtésem, hogy azok közül akik elkezdik, jó esetben egy olyan 30% lesz aki ténylegesen foglalkozik is vele. Ennek szintén kb. a 30%-a lehet sikeres.

Mi a siker?

Siker az éves 20% vagy 50% vagy 100%? És hány éven át? Ha egyszer mázlija volt és csinált 100%-ot az siker? Elég relatív, nem szeretném eldönteni mások helyett.

Miért csak 30% kezd el vele foglalkozni? Ennek nagyon egyszerű magyarázata van: az élet. Sok embernek közbejön valami, nem tudja rászánni az időt, család, munka, kifogások. Sokszor csak szimpla motiválatlanság...

Kié a siker?

Kaptam olyan kérdést is, hogy a sikeres tanítványok hány százalékban köszönhetik nekem a sikerüket és mennyiben a sajátjuk? Az én szemléletem, tudásom, (oktatási) tapasztalatom és kitesztelt, működő stratégiáim megadják azt az alapot, amire tudnak építeni, de a siker 100%-ban rajtuk múlik. Nekik kell beletenniük az időt, energiát, nekik kell tanulniuk, naplózniuk és a saját pszichójukon dolgozniuk. Én mindig ott vagyok, segítek, de a pozíciókat mindenki maga kezelni. Így a siker 100%-ban a tanítványoké.

Ha a sikerükből bármit is magamnak szeretnék tulajdonítani az max. annyi lenne, hogyha nincs OpcioGuru nagy eséllyel a többség soha az életben el nem kezdte volna az opciós kereskedést magától, mert nulláról könyvekből és a netről összeszedni a profitábilis tudást nem 1 év és nem kis tanulópénz. A többség biztosan nem akar eltölteni 3-5 évet azzal, hogy rájöjjön magától, hogy mi működik és mi nem miközben a próbálkozásokkal több tízezer dollárt (jó esetben) is eltapsol. Ez az én sikerem, a végrehajtás a kereskedőé.

"Bármit elérhetsz az életben, de nem mindent!"

Nemrég hallottam a fenti mondást valahol és nagyon megfogott. Teljesen igaz. Az életben bármit elérhetsz, de nem mindent. Sokan azért nem érnek el semmit, mert nincs prioritás, túl sokat akarnak egyszerre, így a végén nem lesz belőle semmi. Ha kitűzöd a prioritásokat és azokon dolgozol napi szinte, akkor bármit elérhetsz.

Ezért is mondom mindig azt, hogy a tőzsdei kereskedésben sem érdemes több száz terméket figyelned, soha nem fogod őket megismerni. Specializálódj egy tucatra és azokban legyél jó.

Fókusz, prioritás!

Máshogy nem jutsz előre, sem a tőzsdében sem az életben.

Good luck!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: siker, tőzsdepszichológia,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2019-02-14



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.