Revolut trading - akár $1-ért is vehetsz AAPL-t

Néhány hete vagyok még csak Revolut felhasználó, de nemrég kaptam az infót, hogy már lehet rajtuk keresztül befektetni is. Ezt jártam kicsit jobban körbe.

Imádom az olyan innovatív szolgáltatásokat, amik előre viszik a világot és meglévő piacokat forgatnak fel. Ilyen a fintech és a kriptó szegmens is.

A Revolut szolgáltatásai ezt a két területet ötvözik nagyon ügyesen. Eddig a fő szolgáltatások körébe tartozott az olcsó, lehúzás mentes pénzváltás, virtuális (akár random) kártyák, ingyen számlavezetés, kriptó tárcák, de nemrég beléptek a trading világába is.

Mitől terjed ennyire?

Állítólag naponta 30.000 ember nyit számlát. Ez annak is köszönhető, hogy zseniális marketinget rakta mögé és az új számlanyitókat arra motiválják, hogy hívják meg az ismerőseiket és így mindketten kapnak 3.000 forintot. Maga az összeg nem nagy, de ha nem kell érte semmit sem tenni, akkor nem is rossz, főleg ha egy tucat barátodat meghívtad.

Hogy működik és mire jó?

A mobilodra feltelepíted a Revolut alkalmazást, ami telepítés után egy üres tárca és még nem használható. Ahhoz, hogy azzá váljon, el kell végezni a regisztrációt, amely során bekérnek személyes adatokat, le kell fotóznod a személyidet és magadról képet küldeni. A folyamat egyszerűsített változatban nagyon hasonlít egy online trading számla megnyitáshoz, vagy akármilyen kriptó tőzsdei regisztrációhoz.

Ezt követően akkor tudod megkezdeni a tárca használatát ha feltöltöttél rá egy minimális összeget, amit megtehetsz bankkártyával vagy utalással. Ha ezzel is megvagy, igényelhetsz ingyenes fizikai és virtuális bankkártyát, amivel bárhol fizethetsz a világon. Sőt tudsz olyan virtuális kártyát is igényelni, ami minden fizetés után megváltoztatja az adatait, így kvázi eldobható.

Mivel a mobilodon van az alkalmazás, így hozzáfér a névjegyzékedhez és jelzi melyik barátodnak van már Revolut tárcája, tehát ingyen küldhettek egymásnak pénzt.

Ezen felül kapni fogsz egy angol és euro bankszámlát is, ahová utaltathatsz pénzt bármikor. Tarthatsz rajta bármilyen devizát, bármikor válthatsz, kiutalhatsz rendes bankba, vagy akár a trading számládra oda-vissza. Nemrég bevezették, hogy tarthatsz rajta kriptót is saját tárcában.

Az alkalmazás segítségével tudsz jótékonykodni is. Instant adományozhatsz pénzt alapítványoknak. Ezen felül köthetsz biztosítást akár 1-2 napra is. Elég sokrétű szolgáltatást nyújtanak már most.

Trading

Fentieken túl nemrég jött a hír, hogy élesítették a trading alkalmazásukat is, aminek segítségével akár már 1 dollárért is vásárolhatsz részvényeket. Azaz, ha pl. Apple részvényt akarsz venni, de nincs jelenleg 220 dollárod 1db részvényre, akkor akár befektethetsz pár ezer forintot is és töredék mennyiséggel fogsz rendelkezni, amit feltételezhetően a Revolut tart nyilván magánál, hiszen a tőzsdén nem tudsz 0.35db AAPL részvényt megvenni.

Ez picit kezd hasonlítani a kriptóra, ahol szintén nem kell 1db Bitcoint venned ha nincs rá pénzed vagy nem akarsz, hanem vehetsz akár 0.001-et is, vagy még ennél is kevesebbet.

Mielőtt nekiugrasz, jó ha tudod, hogy a Revolut nem szabályozott befektetési szolgáltató és nem is bank, hanem e-money linceszt birtokol amelyet az FCA adott ki Angliában. Valahol a kriptó és a bankok között helyezkedik el. Így egyelőre a számlák sem rendelkeznek biztosítással, ezért én személy szerint nem tárolnék rajta komolyabb összegeket. Bővebben a jogi és használati feltételekről itt.

Mielőtt belevágsz a Revolut-on történő kereskedésbe ezt és ezt a linket olvasd át. Az előző cikkekben még az szerepelt, hogy csak a "Metal" számlacsomagban lehet kereskedni, de ma már az ingyenes Standard csomagba is engedélyezték ezt. Bizonyos havi kötési mennyiségig ingyenes a kereskedés, de egyelőre 1000 GBP-nél nagyobb tranzakciókat nem bonyolíthatsz és nem is érhető el a teljes amerikai részvény paletta. Ez is folyamatosan bővül.

Fintech innovációk

Alapvetően tetszik az a kezdeményezés, hogy töredék mennyiséggel is rendelkezhet valaki pl. egy AMZN részvényben, ami jelenleg 1.700 USD ( ~ 520.000 HUF). Miért kellene fél milliót betenni, ha valaki csak 100.000-et akar befektetni.

A töredék mennyiség vásárlás a kriptó világban nagyon szépen működik már a kezdetektől, így előbb utóbb remélhetőleg betör a hagyományos, szabályozott befektetési világba is, csak úgy, mint pl. a mostanság egyre népszerűbb micro index határidős termékek is.

Megállíthatatlanul abba az irányba halad a technológia, hogy mindenkinek elérhetővé váljanak ezek a szolgáltatások függetlenül attól, hogy mennyi pénze van.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: revolut,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2019-09-27



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.