Honnan lesz pénzed?

Mostanság több olyan visszajelzés is érkezett hozzám, hogy "szeretnék opciózni, de nincs pénzem". Járjuk ezt körbe.

Lehet, hogy a temérdek félrevezető forex hirdetés miatt, de ma is még sokan azt gondolják, hogyha van $1000 "spórolt" pénzük, akkor azzal meg tudják váltani a világot csak ügyesen kell kereskedni. Hosszú évek tapasztalatával a hátam mögött bátran állíthatom, hogyha nekiállsz $1000-el kereskedni sokkal nagyobb eséllyel lesz belőle 0, mint akár $5000. Ennyivel semmi értelme ennek a tevékenységnek nekivágni. Inkább utazz belőle:).

Akkor mennyivel érdemes elkezdeni?

Korábban már írtam két cikket is a témában, az egyikben arról beszélek mennyiből lehet opciózással megélni, a másikban pedig arról, hogy mikor ne akarj ebből megélni. Ha még nem olvastad őket, érdemes.

Na de mit csinálj ha még a legkisebb indulótőke sem áll rendelkezésedre? Tudom, hogy ez motoszkál a legtöbb ember fejében.

Honnan lesz pénzed?

Véleményem szerint a mai világban sokkal könnyebb pénzt csinálni, mint 10-20 évvel ezelőtt.

Ehhez mindössze két dologra van szükség: tanulásra és értékteremtésre. Ennyi.

Nem kell hozzá lopni, csalni vagy kormányközeli kapcsolatokkal rendelkezni. Sok ember fejében még mindig az él,  hogy csak akkor kereshetsz jól ha kapcsolataid vannak. Ez nem igaz.

Mik a lehetőségek?

Azt, hogy miből fogsz pénzt csinálni, neked kell eldöntened, de íme néhány ötlet:

  • Valamiből válj szakértővé és építs követőbázist, majd teremts értéket (ld. OpcioGuru). A tudás megszerzése ma még könnyebb mint valaha. Tele van az internet ingyenes és fizetős tanfolyamokkal. Nem kell ehhez már iskolába beiratkoznod hosszú évekre, nem kell drága nagy nevű intézmények képzésein részt venned. Az információ hiánya nem lehet kifogás. Bármit meg tudsz ma tanulni, bármit!

  • Végezz kutatást a külföldön működő üzleti modellekkel kapcsolatban és ami még nincs itthon, hozd be. Múltkor a Westend-be tévedtem és megláttam egy Baseus nevű boltot, amit rögtön felismertem, mert több ilyen elektronikai kütyüt rendeltem már korábban Ebay-ről. Szép, formatervezett eszközök, nagyon alacsony áron, Kínából. Kíváncsiságból szétnéztem a boltban és azt láttam, hogy olyan 3-5x-ös áron adják azt, amit bárki megrendelhet az Ebay-en. Szimpla földrajzi arbitrázs. Semmi hozzáadott érték. És ilyenre számos példát lehet már találni a magyar weben is. Külföldről megvett filléres cuccok árulása magyar webshop-okban.

  • Ha már most jó vagy valamiben, mutasd meg a világnak. Gondolom nem kell bemutatni az influencer világot. A jól felépített profilok (pl. Instagramon) nevetségesen magas összegeket kapnak egy-egy posztért a hirdetőktől. Ehhez mindössze annyi kell, hogy valamit jól, érdekesen, szórakoztatóan tudj előadni és máris imádni fognak. Nagyon könnyű pénzkereset.

  • Ha nem vagy magamutogató, akkor is tele van a világ lehetőségekkel. Pl. ott vannak a különféle szakértői portálok, ahol a saját "fejlesztéseid" tudod eladni. Akár grafikus, programozó, fotós, webszerkesztő vagy, nagyon sok olyan oldal létezik ahová ha felteszed a cuccod, eladják helyetted jutalékért. Ha jó vagy abban, amit csinálsz, rommá keresheted magad. Itt egy példa Wordpress sablonokra. Az első amire ránéztem $39-be kerül és eladtak belőle 4.900 darabot. Nem rossz.

  • Vállalhatsz akár fő vagy másodállást nemzetközi szabadúszóként pl. az Upwork portál segítségével. Dolgozhatsz a világon bárhol, bárkinek. Ma már nem vagy kötve a fizikai munkahelyedhez.

És még sorolhatnám az ötleteket, de szerintem a lényeg ezzel is átment. Az, hogy mennyit tudsz keresni, ma szinte csak rajtad múlik.

Én csak azt sajnálom, hogy nem ma vagyok 20 éves. Biztosan nem töltöttem volna el 12 évet multis rabszolgaként!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: pénz,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2019-10-17



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.