Elnökválasztás - kiárazódott a félelem

2020.11.05: még mindig nincs meg az amerikai elnökválasztás hivatalos eredménye. Vannak már sejtések, de végleges döntés eddig nem született. Ennek ellenére a VIX 33%-ot esett.

A részvénypiac ki nem állhatja a bizonytalanságot, mégis a VIX elmúlt pár napos esése azt mutatja, hogy visszatért az optimizmus, senkit sem érdekel a fedezeti opció. Ez persze lehet egy vihar előtti csendre utaló indokolatlan optimizmus.

VIX 33%-ot esett

Az utóbbi napokban a VIX 33%-ot esett annak ellenére, hogy nincs eredménye az elnökválasztásnak és ki tudja mikor lesz, hiszen Trump mindent megtámad ha teheti.

A tömeg ismét tévedett...

Nem meglepő módon a kereskedők nagy része ismét rosszkor állt be fedezeti opciókkal, olyankor amikor ez a legdrágább volt jelenleg. Az alábbi chart-on lilával jelöltem az SPX-et és alatta a VIX indexet.

Az első piros négyzet jelöli a legutolsó relatív SPX csúcsot, amikor a lenti piros négyzet a CBOE Put/Call ratiot egy relatív aljat mutat. Azaz a legutolsó csúcson szinte senki se akart fedezni. Majd a második piros négyzet a legutolsó alj, ahol hirtelen két kézzel vásárolták a fedezeti opciókat. Mondanom sem kell, hogy relatíve akkor voltak ezek a legdrágábbak.

A nagy kérdés, hogyan tovább. Jelenleg a piac totál hurráoptimista hangulatban van. Ezt az alábbi adatsor is egyértelműen jelzi, ahol látszik, hogy a piaci medvék aránya az elmúlt 3 hónapban most a legalacsonyabb. Ez sejthető, hogy hova fog vezetni...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: VIX, SPX,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2020-11-05



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.