Kis pénzzel is lehet opciózni?

Sokan abban a tévhitben vannak, hogy csak nagyon komoly tőkével lehet elkezdeni opciókkal kereskedni. Ez óriási tévedés. Nézzünk rá egy példát.

Általában az újonnan piacra lépő emberek fejében az általános vélekedés az, hogy 20-50e dollár alatt ne is vágjon bele senki a kereskedésbe. Ez tévhit. Ennél jóval alacsonyabb összeggel is el lehet kezdeni az opciós kereskedést.

Nyilvánvaló viszont, hogy a nagyobb tőke több lehetőséget kínál pozícióépítésre, átalakításra, marginra. Ennek ellenére akár már 5000 dollártól is el lehet gondolkodni az opciós kereskedésen.

Nagyon stratégia és termékfüggő, de léteznek olyan opciós együttállások, ahol akár 10-20 dolláros kontraktusonkénti kockázattal is piacra lehet lépni. Ha 5000 dollárral kezdi valaki és 1-2%-os pozikockázatot vállalna, akkor 50-100 dolláros pozíciókban gondolkodhat. Ez a méret nyilván határidős pozíciók felvételére alkalmatlan azonban alacsonyabb árú részvények és összetettebb opciós stratégiák esetén életképes lehet.

SNAP - Call Butterfly

Az alábbi videóban az Opciós Mesterképző Klub egyik éles pozíciómenedzsment videóját láthatod.

A SNAP esetén egy összetettebb, haladóbb opciós stratégiát alkalmaztam egy rövidtávú elképzelés kiaknázására. Ez a stratégia a Call Butterfly volt.

A példában 4 kontraktussal követtem az éles pozícióm életútját. Látszik, hogy 1 kontraktus ára 15 dollár volt, így még a 4 kontraktus is csak 60 dolláros kockázatot jelentett. Így az ilyen jellegű pozíciók akár kisebb számlaméret esetén is könnyen alkalmazhatók.

Ha soha nem opcióztál, nem fogod érteni a videót, mert ez már haladóbb opciós stratégia alkalmazását mutatja be. Csak az alacsony poziméret szemléltetése miatt tettem közzé nyilvánosan.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2021-05-20



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.