Mennyire vagy motivált és miért?

motiváció

Mielőtt bármihez hozzákezdesz az életben motiváltnak kell lenned. Nincs ez másképp a tőzsdével sem. Nagyon fontos, hogy legyen tiszta célkitűzésed azzal kapcsolatban, hogy mit akarsz elérni. Kell egy stratégia!

 

Mit tartalmaz egy jó stratégia?

- hol vagy most?
- hová akarsz eljutni?
- hogyan?

Ezt a három elemet mindenképp kell tartalmaznia a stratégiádnak.
Nem elég annyit kitűznöd magadnak, hogy "sok pénzt akarok keresni". Tudod miért?
Mert ha nem fogalmazod meg magadban előre, hogy mégis mi a célod, akkor a "sok pénzt akarok keresni" hozzáállás nem fogja meghozni a várva várt eredményt, mert lehet a sok pénz 5.000, 50.000, 500.000, kinek mi.

A másik nagyon fontos kérdés a motivációval kapcsolatban a dolgok miértje.
Sokszor hallottam már profibbnál profibb célkitűzési módszereket, de egyik sem részletezte a "miért" kérdéskörét.

Nem elég azt tudnod, hogy sok pénzt akarsz keresni, tudnod kell azt is, hogy miért akarod ezt a sok pénzt...

Ha nincs konkrét célja a pénzkeresetednek, nincs egy pontos elképzelésed, hogy mit akarsz kezdeni a tőzsdén keresett pénzeddel, akkor nem fogsz tudni pénzt keresni.

Az ok és a cél határozza meg minden cselekedeted kimenetelét

Ha nem tudod az okát és nem tudod a célját, esélytelen vagy. Most hogy már tudod, hogy a "miért" is egy nagyon fontos kérdés, nem csak a hogyan, ezt is a stratégiád részévé kell tenned. Mielőtt nekiállsz "sok pénzt keresni" a tőzsdén, állj meg egy pillanatra és tedd fel magadnak a következő kérdéseket:
- mit akarok elérni?
- hol vagyok most?
- hogyan akarok oda eljutni?
- mennyi időn belül szeretném megvalósítani?
- mindezt miért?

Ha elsőre nem kapod meg magadtól a válaszokat, semmi gond. Nem sürget senki, a lényeg, hogy saját magad legyél tisztában az elvárásaiddal. Enélkül olyan lennél mint az a GPS, ami csak azt tudja, hogy merre tart, de fogalma sincs, hogy honnan indult, vagyis soha nem fog tudni oda eljutni, mert nem fogja tudni kiválasztani a megfelelő és legrövidebb utat.

A két legelső és legfontosabb kérdés, amit tisztáznod kell magadban minden élethelyzetben:
- MIT?
- MIÉRT?
Ha erre a két kérdésre tiszta és érthető választ tudsz adni magadnak, akkor jöhet a második két legfontosabb kérdés:
- HOGYAN?
- MIKOR?
Ha tudod az okot és a célt, vagyis a "Mit?" és a "Miért?" kérdései tiszták, akkor tudsz foglalkozni a dolgok hogyanjával. A hogyan, mindig másodlagos, a mikor szintén.

Tudod, az szokott a legnagyobbat bukni, aki rögtön nekiugrik a "Hogyan?" és "Mikor?" kérdéseknek. Cél és ok nélkül, ezekre nem fogja tudni megadni magának a megfelelő, működőképes válaszokat.

Elképzelhető, hogy a Te esetedben nem is a tőzsde lesz a "Hogyan?"-ra a válasz, de legalább megtaláltad az utat. Én abban tudok Neked segíteni, hogyha a tőzsde, részvények és opciók mellett tetted le a voksod a "Hogyan?" kérdésre, akkor itt vagyok és támogatlak a fejlődésed során.

A következő témánk a Hit kérdése lesz, ami szintén elengedhetetlen a sikeres pályafutásodhoz.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2008-09-26 14:22:55



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.