Élet a technikai alakzatok után...

technikai alakzatok

Annak ellenére, hogy megtanultam a legismertebb technikai alakzatokat, mégis volt bennem egyfajta hiányérzet. Ez a hiány a magabiztosság hiánya volt.

Hiába ismertem elméletben a legfontosabb technikai alakzatokat, hiába tudtam őket kellő biztonsággal beazonosítani, valahogy mégsem ment a dolog.

Olykor-olykor sikert értem el egy-egy alakzattal, de mégsem az volt, amire számítottam. Azt hittem ez lesz a csodafegyver, ez lesz majd az, ami elvisz engem az anyagi függetlenséghez. Nem így lett. Az kétségtelen, hogy az alakzatok ismerete nagyon fontos, de nem minden. Akkor ezt még nem tudtam.

Kezdeti bizonytalanságomat azzal próbáltam ellensúlyozni, hogy megismerkedtem az indikátorokkal. Mindenki az indikátorokról beszélt, ezért nekem is tudnom kellett róluk. Így elég hosszú időre a rabjává váltam ennek a területnek. Részletesen azért nem megyek bele az összes indikátor elemzésébe, mert értelmetlen és haszontalan. A legtöbb mai trading platform 50-100 indikátort tartalmaz. Elkezdtem az ismertebbeket tanulmányozni, de azokkal sem értem el sikereket. Nem értettem a sikertelenség okát. Erre csak később döbbentem rá, amikor már szép kis summától meg kellett válnom.
 
Nem állítom, hogy az összes indikátor haszontalan, természetesen a kép ennél sokkal árnyaltabb. A következő fejezetek során elmesélem, hogy melyek a működőképes indikátorok és mik azok, amik biztosan félrevezetnek és veszteséget okoznak.

Az utam során azt tapasztaltam, hogy túl sok kezdő és középhaladó tulajdonít indokolatlan fontosságot és súlyt az indikátoroknak. Egy időre mindenki beleesik abba a csapdába, hogy az indikátorokat tradeli és nem azt, amit lát. Ismerős az a kép, hogy a charton szinte nem is látod az ármozgást a sok kirakott indikátortól? Ha igen, akkor a következő fejezetek különösképpen neked szólnak.

Tanulságok:
- Nem kell ismernem és gyakorlatban alkalmaznom az összes indikátort ahhoz, hogy sikeresen kereskedjek.
- Ha már nem látom a chart-ot a sok indikátortól, baj van:)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2008-11-20



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.