Momentum divergencia a gyakorlatban

Momentum divergencia

Eleinte nehézkesnek tűnt a divergencia megtalálása. Egy ideig kerestem rá automatizált megoldást, de nem igazán találtam.

A meglévő stock scan megoldások vagy egyáltalán nem vagy csak nagyon primitíven tudnak momentum divergenciát keresni.

Ezért a legjobb és leghatásosabb módszer a saját szemed hozzászoktatása. Ha elég chartot nézel, egy idő után észre fogod venni ezeket a helyzeteket, én is észrevettem.

Példák momentum divergenciára:


momentum divergencia példa

Az fenti ábrán látszik, hogy az ár emelkedés elérte a csúcsot május közepére és elkezdett oldalazni, miközben a hozzá tartozó momentum folyamatosan csökkent. Pár nap után az ár elindult lefelé a momentumnak megfelelően.
momentum divergencia példa

Ugyanaz, mint az előző esetben.

momentum divergencia példa

Ebben az esetben pont az ellenkező történik. Az esés folyamatos, míg a momentum szépen lassan elkezd emelkedni, majd egy ponton kitör.

momentum divergencia példa
Míg az ár folyamatosan esik, a momentum kezd "feléledni", majd egyszer csak kitör.

A következő cikkekben azt nézzük meg, hogyan lehet a kitörésre játszani, mikor érdemes beszállni egy pozícióba.

A fenti példákban a momentum nevű momentum indikátort használtam. Hasonlóképpen használhatók az RSI, MACD, stb. Az indikátor pontos számítási módját nem érdemes tudnod, elég ha használni tudod. Ez olyan mint az elektromosság. Annak sem ismeri mindenki a pontos részleteit, de a készüléket be tudja dugni a konnektorba. Nem kell tudnod, hogy számolják, használni kell tudni a gyakorlatban.

Tanulságok:
- A divergencia negatív és pozitív irányban is működik.

- Az automatizált momentum divergencia kereső megoldások nem nagyon működtek nekem.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2008-12-07



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.