Felismerted már a core identity vágyaidat?

valódi vágyaid

Ebben a cikkben azt vizsgáljuk meg, hogy miképp lelhetsz rá saját igaz core identitásodra.

Az előző cikkben tisztáztam, hogy a core identitás az a személyiségrészed, amelyik a valódi énedet adja, azokat az érzéseket és vágyakat, amelyek igazán megmozgatnak.

 

Tudod, az anyagi célokkal mindig az a nagy gond, hogy illuzórikusak. Hogy miért? Mert ha jobban belegondolsz akkor egy új ház vásárlásakor nem a sok új téglát és ablakot szeretnéd, hanem azt az érzés, amit az új ház adni fog neked.

Nem a ház a lényeges, hanem az az új élet, amit a ház segítségével meg fogsz tapasztalni. Lényegében nem házat veszel, hanem érzést. Azt hiszem, hogy a világon minden dologgal ugyanígy vagyunk.

Az új autó, a sok pénz, az utazások, mind mind érzések generálására jók. Azért csináljuk, mert érzéseket vált ki, remélhetőleg pozitív érzéseket. Vagyis a végső cél minden esetben az érzések kiváltása. Érezni akarunk, élni akarunk, tapasztalni akarunk. Az élet nem más mint tapasztalás és érzések állandóan hömpölygő folyama.

Sokan esnek abba a hibába, hogy éveken keresztül hajszolnak egy célt, aztán mikor elérik, pusztán ürességet éreznek. Kiégettség követi a cél elérését, mert nem adott igazi érzéseket, csak illúzió volt, vagy pedig nem a core identitással kapcsolatos érzéseket adta.

A core identitásod tapasztalatot és érzéseket szeretne, nem tárgyakat és célokat. Ha shell és core identitásod összhangban dolgozik egymással, harmonikus és teljes életet élhetsz.

Hogyan találhatsz rá az igazi core identitásodra?

Erre van egy nagyon de nagyon egyszerű feladat. Ugyan a feladat egyszerű, de egy picit időigényes. Őszintének kell lenned magadhoz és rá kell szánnod az időt.

A feladat a következő:

Képzeld el milyen lenne számodra az ideális nap. Egy átlagos napot képzelj el, vagyis egy olyat, amit ha tehetnéd minden nap megélnél. Azért gondolkodunk napokban, mert az élet napok tapasztalatainak összessége. A legkisebb alkotóelem a nap és a napon belül (intraday) megélt érzések. Képzeld el, hogy nincsenek korlátok, sem anyagi, sem földrajzi, sem egészségbeli. Milyen lenne egy teljesen korlátlan nap? Másképp megfogalmazva: milyen lenne az a nap, amit minden nap kötelezően élned kellene? Szóval úgy találd ki azt a napot, hogyha kényszerítenének rá, akkor is szívesen csinálnád minden áldott nap.


Tehát a kérdés a következő:
Ha nem léteznének korlátok és következmények, milyen lenne számodra az az ideális / tökéletes nap, amit mostantól életed végééig minden áldott nap élni tudnál?

Ülj le egy jegyzetfüzettel a fotelbe, vegyél magadhoz egy jó csésze teát és elmélkedj az ideális napodon. Nincsenek korlátok, csak írd ki magadból amit szeretnél. Az alábbi kérdések vezethetnek:
- mikor kelnél fel?
- mit ennél aznap?
- kikkel vennéd körül magad?
- mit csinálnál napközben?
- hol laknál és kivel?
- hol töltenéd az estéd és kivel?
- milyen gondolataid lennének?
- hogyan éreznéd magad napközben?
- kik lennének a barátaid?
- miről beszélgetnél a barátaiddal?
- mit sportolnál?
- milyen tevékenységben valósítanád meg önmagad?
- mi okozna örömöt?
- mi lenne a nap csúcspontja?
- mi lenne az életed célja, értelme?
- milyen lenne a párkapcsolatod?
- mit szeretnél a párodban, ő mit szeretne benned?
- mi lenne az utolsó gondolatod a nap végén, mielőtt álomra hajtod a fejed, stb?

Fontos, hogy ne a dolgokat írd le, amiket birtokolnál, hanem a érzést. Mivel az ideális napról van szó, ezért azokat az érzéseket és tapasztalatokat keresd, amiket minden áldott nap megélnél. Ne gondolj a materiális javakra, az érzésekre és tapasztalatokra gondolj, hiszen arról szól az életed és nem a tárgyakról.

Fenti kérdések megválaszolásával közelebb fogsz jutni ahhoz az identitásodhoz, aki igazából lenni szeretnél. Az előző cikkben felvázoltam a core identity általános vágyait. Ezen felül a gyakorlat segítségével konkrétabban is meg tudod határozni, hogy mik a te specifikus core identitás vágyaid. Ha tisztába kerültél az igazi vágyaiddal, arra is választ fogsz kapni, hogy a tőzsde a megfelelő út-e? Vagy a tőzsde csak egy eszköz egy magasabb rendű cél elérése érdekében? Erről még a legelső cikkek egyikében írtam, ahol a motiváltság célirányosságát taglaltuk.

Igazán boldog akkor lehetsz ha a core identitásod szerinti vágyaknak élsz. A shell nem hozhat áttörést, max ideiglenes illuzórikus boldogságot. Így hát érdemes rászánnod az időt és eltűnődni, hogy mit is akarsz valójában. Oly kevesen állunk meg manapság ezen gondolkozni. Csípőből hajtjuk a felszínes dolgokat, a pénzt, a tárgyakat, stb. Aztán mikor elértük, csodálkozunk az üresség okán. Te legalább már tudod, hogyan kerülhető ez el.

Találj rá a core identitásod vágyaira és kezdj el aszerint élni.

És végül, de nem utolsó sorban, válaszold meg magadnak az alábbi kérdést:
Milyen új életre (tapasztalatra, érzésre) vágysz, amihez a tőzsde segítséget adhat?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2008-12-27 10:30:22



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.