Elviseled a rövidtávú fájdalmat?

rövidtávú fájdalom elviselése

Sokan tévesen azt feltételezik, hogy az ember racionális lény. Nem az. A felszínen látszólag a döntéseink mögött meghúzódik a ráció, de a forrás, ahonnan a döntések táplálkoznak csak az érzelem nyelvét beszéli.

Kétféle alapvető elemi energia mozgat mindenkit: fájdalom - boldogság.

A fájdalmat kerüljük, a boldogságot keressük.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a fájdalmat elkerüljük. A boldogságot szüntelen hajszoljuk, keressük a boldogabb élethez vezető utat. Ez rendben is van. Alapvetően ennek így kell működnie. A hibát ott követjük el, hogy nem vagyunk képesek meglátni, hogy sok esetben a  boldogsághoz vezető út fájdalommal van kikövezve. Előfordul, hogy fel kell tudni vállalni a rövidtávú fájdalmatkat, kellemetlenségeket ahhoz, hogy ráléphessünk a boldogsághoz vezető útra. Mivel az idegrendszerünk úgy működik, hogy a fájdalmat zsigerből elutasítja, így előfordulhat, hogy a boldogsághoz vezető utat sem találjuk meg, mert nem vállaljuk fel tudatosan a fájdalmat.

Ha ezt nem ismerjük fel, letérünk a boldogsághoz vezető útról, megalkuszunk és éljük az átlagosat. Pedig mennyiből állt volna elviselni az átmeneti fájdalmat? Ilyenkor tudatosulnia kell, hogy a fájdalom átmeneti és van egy magasztosabb cél, amiért ezt el kell viselnünk.

Mi a kiút?

Természetesen erre is van megoldás.

Ugyebár az tiszta, hogy a fájdalmat kerüljük és a boldogságot keressük. Ha sikerülne nagyobb fájdalmat rögzítened a dolgok meg nem tételéhez, mint megtételéhez, akkor elindulnál. Mondok egy példát a tőzsde világából. Sok pénzt elbuktál már és éppen fel akarod adni, de tudod, hogy hosszútávon nagyon jó lenne ha ez működne és képes is lennél megtanulni. A legtöbb ember a rövidtávú fájdalom miatt feladja és soha nem fog tudni eljutni a sikerhez. Ha képes vagy meglátni a hosszútávú sikereidet és annak reményében felvállalni a rövidtávú fájdalmat, akkor tovább fogsz menni, ismét felállsz és meg tudod csinálni, eléred amit akarsz. Vagyis nagyobb fájdalmat hozzárendelni a hosszútávú sikertelenséghez, mint a rövidtávú fájdalomhoz, így rendelkezni fogsz a megfelelő motivációval ahhoz, hogy átlendülj a kezdeti nehézségeken.

Ha képes vagy hosszútávon gondolkodni és a jövőbeli sikereket és eredményeket szem előtt tartani, akkor a rövidtávú fájdalmak elől nem fogsz megfutamodni. Tekints azokra olyan akadályként, amiket meg kell ugranod ahhoz, hogy elérd a célodat. A core identity (lásd előző cikk) képes túllépni a fájdalmakon, félelmeken, mert erős és teremteni akar! Engedd érvényesülni. Ahhoz, hogy a céljaidra érdemes emberré válj, sokat kell fejlődnöd és sok fájdalom vár rád az út során. Ha ezt nem viseled, elkerülöd a sikert és a beteljesülést is, vagyis elkerülöd mindazt amiért megszülettél, mindazt amiért itt vagy a földön.

Tehát kétféle képlet létezik

rövidtávú fájdalom + annak elkerülése = rövidtávú boldogság + hosszútávú fájdalom
rövidtávú fájdalom + annak elviselése = rövidtávú fájdalom + hosszútávú boldogság.


Rajtad áll, hogy a rövidtávú fájdalmat képes vagy-e elviselni a hosszútávú boldogság fejében!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 97%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2009-01-14 18:54:12



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.