Te mersz segítséget kérni?

együttműködés a tőzsdei kereskedésben

Tudod mi az alapvető különbség az amerikai és a magyar iskolai oktatás között? Itt most elsősorban nem a színvonalra és a tartalom mélységére gondolok...

Az óriási különbség, hogy Amerikában csapatmunkára nevelik a gyerekeket.
 
Közösen kell feladatokat megoldaniuk, projekteket kivitelezniük. Már egész pici korban arra nevelik őket, hogy működjenek együtt a többiekkel. A közös feladatok aránya 50:50 az egyéni tesztekhez képest.

Ezzel szemben itthon mi zajlik? Amikor még az iskolák padjait koptattam az volt a trend, hogy mindenki egyedül oldotta meg a feladatokat, legyen az röpdolgozat, zh, vizsga, stb. A közös munkára való ösztönzés minimális volt. Sőt ha valaki össze akart dolgozni a másikkal egy vizsga során, azt azonnal szankcionálták.

Hogy miért fontos mindez?

Nézz csak körül, hogy mit alakított ki ez a nevelés? A legtöbb ember megtartja magának a tudását, egyfajta kompetitív előny illúzióját kovácsolva. Sokszor tették már fel nekem is a kérdést, hogy miért éri meg ingyen publikálni a tudásom? A válasz nagyon egyszerű: nem vagyunk különálló szigetek! Sokan féltik a tudásukat, nem adják ki, nem osztják meg. Ez a régi befásult rendszer energiája. A jövő sikere az együttműködésekben van.

A másik dolog, amit helytelenül neveltek belénk, hogy nem merünk segítséget kérni. Amikor Amerikában voltam, azt láttam, hogy az emberek gond nélkül fordultak egymáshoz segítségért. Nem nevelték beléjük, hogy az aki segítséget kér, gyengébb, butább vagy elesettebb a másiknál. Tudják és felismerték, hogy egyedül nem megy és a siker az együttműködésekben rejlik. Egy pillanatra gondold végig, hogy az ismeretségi körödben hányan vannak olyanok, akik megtartják maguknak a tudást és nem mernek segítséget kérni senkitől, mert azzal kevesebbnek éreznék magukat. Talán benned is van ebből egy csipetnyi...
Azok akik megtartják maguknak az információt, elzárják maguktól annak lehetőségét, hogy másoktól önkéntelenül is segítséget kapjanak. Biztos te is átélted már, hogy valakivel kialakult egy mélyebb szakmai beszélgetés, ahol nem csak te adtál át információkat, hanem kaptál is. Olyan információkat kaptál, amivel addig nem rendelkeztél. Az információt nem birtokolni kell, hanem áramoltatni. Olyan ez mint az életenergia. Azt sem birtoklod, csak hagyod, hogy átáramoljon rajtad!

Mióta elindítottam az opcioguru.com-ot, elképesztően sok hasznos információhoz jutottam tőletek. Adtam és kaptam cserébe. Így működik az univerzum adok-kapok törvénye. Ha mindezt a tudást megtartottam volna magamnak, ma sokkal "szegényebb" lennék...

Ahhoz, hogy sikeres legyél, merned kell segítséget kérni és össze kell dolgoznod azokkal, akik előrébb járnak mint Te. Csak akkor lehetsz sikeres, ha nálad sikeresebb emberek társaságát keresed és mersz tőlük kérdezni, tanulni.

Ne feledd, nem egyedül kell megoldanod az életed összes problémáját. A magányos farkasok ideje lejárt.
Ha igazán sikeres akarsz lenni, lépj át a gyerekkori kondicionáltságon és keresd az együttműködéseket, keresd azt, akitől tudsz kérdezni.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2009-05-18 18:32:59



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.