TOP5 érv az opciós kereskedés mellett

5 érv az opciók mellett

Sajnos még ma is sokan hiszik azt, hogy az opciózás kockázatos és veszélyes vele foglalkozni. Ennek a tévhitnek sok oka lehet. Az egyik az információ hiánya, a másik a média "jótékony" hatása.

Tavaly (2008) elég sokat lehetett hallani a médiában a derivatív termékekben (opció) rejlő kockázatokról. Ha bárki megkérdez az opciós piacban rejlő kockázatokról, csak annyit tudok neki mondani, hogy a részvény kockázatosabb (nulla kockázatmenedzsment). Illetve akkor kockázatos az opciós piac, ha nem tudod mit csinálsz... 


Azonban a rémisztgetések ellenére az opciós kereskedési volumen rohamosan nő világszerte. A CBOE (legnagyobb amerikai opciós tőzsde) éves kereskedési volumenjének grafikonja önmagáért beszél.

CBOE éves kereskedési volumenjének grafikonja

Miért opciózz?

Hogy segítsek azoknak, akik még mindig tartanak az opciós piactől, összegyűjtöttem a TOP5 érvet, ami az opciós kereskedés mellett szól. Íme:

1. Kockázatmenedzsment
Az egyik legfontosabb tényező! Akár teljes portfóliót, akár egyedi részvényeket is tudsz vele biztosítani úgy, hogy többé nem kell félned attól, hogy egy rosszul elhelyezett stop szint kiszed a poziból feleslegesen.

2. Alacsonyabb tőke követelmény
Az opciós piacon már akár 10-20$-ért is vásárolhatsz opciókat. Így jóval alacsonyabb kockázat mellett kezdheted meg a kereskedést.

3. Tőkeáttétel
Magad választhatod meg az általad elfogadható tőkeáttételt. Így ha konzervatívabban akarsz opciót kereskedni, lehet a tőkeáttét szimplán 2-5x-ös vagy ha kockázatosabban akkor akár 20-30x-os. Ez az alkalmazott stratégiától függ, amit magad választhatsz meg. Így tehát jóval alacsonyabb tőkével, jóval magasabb profitot tudsz realizálni.

4. Flexibilis stratégiák

A részvénypiac nagy hátránya, hogy vagy long, vagy short az ember, de oldalazó piacot nem lehet kereskedni. Opciós stratégiák alkalmazásával mindenféle piaci környezetben lehet profitot termelni. Mindegy, hogy a piac emelkedik, esik, vagy csak oldalaz, a megfelelő stratégia alkalmazásával profitálhatsz a helyzetből.
Sőt, az egyik legütősebb megközelítés, amikor nem a célárat mondod meg, vagyis nem azt kell meghatároznod, hogy X részvény ára Y-ig fog menni, hanem csak annyit, hogy Y alatt vagy fölött lesz lejáratkor. Ez a nem mindegy. Bizonyos opciós stratégiáknál elég azt tudnod, hogy hol nem lesz az ár lejáratkor. Sőt azt is megmondhatod, hogy mi az a két ár, ami között lesz az ár lejáratkor. Így könnyedén lehet akár csatornát is kereskedni.

5. Bevételi stratégiák
Olyan opciós stratégiákról van szó, amik havi szintű bevételt tudnak generálni. Ez többféle módon történhet. Ha vannak meglévő részvényeid, de nem akarod őket eladni, viszont szeretnél az esetleges oldalazásuk esetén is bevételhez jutni, a megfelelő opciós stratégiák kombinálásával ez is megoldható. (ld. Covered Call). Ezen kívül számos egyéb opciós stratégiával érhető el havi szintű bevétel generálása.

Tudom, hogy nagyon sokan nem mernek belevágni egyedül ebbe a piacba. Anno, amikor elkezdtem - teljesen egyedül, tanfolyam nélkül - nekem is voltak félelmeim, de átlendültem rajtuk. Az opciós piac irányába való elmozdulásom volt életem egyik legjobb döntése.

Az oktatásokat azok számára hoztam létre, akik élni akarnak az opciós piacban rejlő lehetőségekkel és egy professzionális, kiscsoportos oktatáson szeretnének részt venni. A kiscsoportos forma garantálja, hogy ne maradjanak megválaszolatlan kérdések és a Thinkorswim platform használatát is gyakorlati szinten elsajátítsuk. Segítségemmel az éles piaci környezetben - természetesen demo számlával - mindenki kipróbálhatja magát. Továbbá begyakoroljuk az alapvetően szükséges opciós kereskedési lépéseket, technikákat.

Ha Te sem akarsz kimaradni az opciós piac előnyeit élvező, egyre növekvő opciós kereskedők táborából, jelentkezz most egy gyakorlati képzésre. 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2009-09-03



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.