"Sistergő" papírok avagy a sizzle index

"Sistergő" papírok avagy a sizzle index

Ez az egyik legfontosabb "rejtett" mutató az opciós piacban, amit a részvénykereskedők 99%-a nem ismer. Létezik egy közhely a piacon: "follow the smart money" - vagyis kövesd az okos pénzt.

Okos pénznek pl. a befektetési alapokat hívják, akik nagy tételben kereskednek. Sok esetben teljesen esélytelen előre látni egy papír mozgását szimplán a technikai alakzatok alapján. Azonban azok akik nagyban játszanak - pl. smart money - a papír elmozdulását nem csak az alaptermékkel kereskedik le, hanem opciókkal is. De honnan lehet tudni, hogy éppen melyik papír melyik opciójába áramlik a tőke?

Hát erre szolgál a sizzle index, ami jelenleg csak a TOS platformban található meg. Nem kell aggódnod ha nem a TOS platform segítségével kereskedsz, mert ha létrehozol egy papermoney account-ot akkor is tudod használni a sizzle index funkciót.

Mi a sizzle index?

"A sizzle index az alaptermék összes opciójának jelenlegi volumene elosztva az elmúlt 5 kereskedési nap összes opciós volumenének átlagával.."

Vagyis ha a sizzle index értéke nagyobb mint 1, akkor a mai összes opciós volumen az adott alapterméken magasabb mint az elmúlt 5 nap volumenének átlaga. Vagyis vajon mit jelezhet előre ha egy adott sizzle index értéke 100 vagy annál is magasabb? Mindenkinek a képzelőerejére bízom:)

Az alábbi videóban azt mutatom be, hogyan lehet ezt a funkciót elérni és használni a TOS platform segítségével (HD).

De mire jó ez az egész?

Könnyű rájönni, hogy egy nagyon magas sizzle index szám azt jelenti, hogy az adott papír bizonyos opcióiban óriási az érdeklődés. Ez történhet úgy is, hogy az alaptermék mit sem változott. Vagyis valamit elkezdett árazni a piac, a smart money. Hogy mit, az természetesen szubjektív.

Tanulság:
- A sizzle index az egyik legprofibb "rejtett" opciós mutató!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 77%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2009-11-10



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.