100 ezer % napon belül - vagyis 1000x-es profit...

1000-szeres profit

Nem mindennapos opciós jelenségnek lehettünk ma szemtanúi. Kijött egy negatív hír a Goldman Sachs (GS) ellen, miszerint a másodlagos jelzálogválság (subprime mortgage) során csalást követett el.

De nézzük csak mit csináltak a GS opciók. Ugyebár ma van lejárat, vagyis az április opciók ma értéktelenednek el. Ez azt is jelenti, hogy már nincs bennük időérték, azaz most a legnagyobb bennük a tőkeáttét. A hírre a GS részvények -15%-ot estek. Közben az opciók IV-je 2x-esére nőtt.


Sikerült olyan pillanatot elkapnom az áprilisi Put opciókkal kapcsolatban, hogy az egyik adott strike (165) mai napon belüli változása 100.000% volt. Igen, jól látod, százezer százalék. Ez mit is jelent?
Ha tegnap tudtam volna és veszek Put opciót a GS-re pl. 1000 dollárért, akkor ma 1.000.000 dollár boldog tulajdonosa lennék, vagyis megezerszereztem volna a pénzemet. Nyilván nem tudtam a hírt, de képzeld csak el, hogy akik tudták mit kerestek ma ezzel... - és hát nyilvánvalóan voltak akik ezt tudták és meg is játszották. De ez már egy másik téma...

Természetesen a 100.000%-ot emelkedő opció még a nap elején OTM volt és közben vált nagyon erősen ITM-mé. A felértékelődést még az IV 200%-os ugrása is segítette...
Íme két screenshot, amit sikerült elkapnom a pörgés során. Az első a nap elején volt, a második közben ahol a legmagasabb érték, amit sikerült lefényképeznem 80.400%, a 165-ös Put opció.

GS option chain 16:51-kor:

Goldman Sachs

Kinagyítva a Put szekció...

Goldman Sachs put opciók

GS option chain 17:19-kor

Goldman Sachs

Kinagyítva a Put szekció:

Goldman Sachs put opciók

Egy szó mint száz, az utolsó napokban az opciók tőkeáttétele ilyeneket tud produkálni.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 97%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2010-04-16



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.