Az idő pénz...

opciós piac

Sokan ismerik a címben használt közhelyet. Jelen cikkemben ennek a ténynek kétféle aspektusával foglalkozom. Az egyik aspektusa természetesen az opciós piac, a másik a tanulás hatékonyságának ténye.


Nézzük mit jelent az opciós piac esetében:
Előző cikkeimben már kifejtettem, hogy az opció árának két része van:
valós érték - időérték. Ha valaki eltöltött már néhány évet az opciós piacon, ösztönösen ráérez, hogy többnyire az opciós kereskedés az idő és a valószínűség kereskedéséről szól és sokkal kevésbé az alaptermék direkcionális mozgásának lekövetéséről.

Kvázi az időt adjuk és vesszük a megfelelő valószínűség mellett. Ez elsőre elég extrémnek tűnhet, de idővel mindenki megszokja - feltéve ha elegendő időt ad magának az opciós piac megtanulására és megtapasztalására.

Nézzük mit jelent a tanulásra nézve:
A tanulásnak több szintje van, mint ahogy arról már néhány tőzsdepszichiológiai cikkemben írtam. Vannak dolgok, amiket
meg lehet tanulni, vannak amiket meg kell tapasztalni. A kettő együtt adja a sikerhez vezető utat. Emellett léteznek olyanok is, amiket MEG KELL TANULNI, mert a tapasztalat útja nagyon fájdalmas és költséges lehet.
Az
Opciós Oktatás elején mindig elmondom, hogy a tanfolyam során átadom azokat az információkat, amiket tapasztalat útján szereztem meg nagyon drágán. A résztvevőknek megmutatom, hol vannak az aknák elrejtve, mit ne próbáljanak ki, melyik úton érdemes elindulni és mik azok a stratégiák, amik működnek és milyen körülmények között. Sajnos nekem a tapasztalati út elég sokáig tartott és elég sokba került, ugyanis a könyvekben a fenti dolgokat nem írták meg. A könyvek tartalmazzák az elméleti alapot, pl. hogy mit jelent egy Bull Call Spread, de azt nem tanítják meg, hogy mikor és milyen körülmények között ideális a használata és hol vannak azok a buktatók, amiket feltétlenül ismerni kell, ugyanis ezek csak tapasztalattal érnek be (sok esetben adott könyv irója nem több elméleti szakembernél, aki soha nem kereskedett az opciós piacon...) .

Sokan azok közül, akik maguk indultak el a felfedező útra és maguk akarták megtapasztalni az opciós piacot mindenféle segítség nélkül, a következő két végkifejlethez jutottak:
- felismerték, hogy túl sokáig tart egyedül és túl sokba kerül,
- türelmetlenül próbálkoztak, lenullázták a számlát, feladták.

Voltak, akik az első táborba tartoztak és még időben felismerték, hogy sokkal többet nyernek azzal, ha koncentráltan megkapják a tudást és nekik már csak át kell ültetni azt a tapasztalatba. Nem kell maguknak rájönni mindenre. Ők azok, akik eljöttek az
Opciós Oktatásra és nagyon elégedetten távoztak (ld. a véleményeket).

Az Opciós Oktatás sem tudja Neked megadni a tapasztalatot, azt magadnak kell megszerezned. Abban tud segíteni, hogy merre indulj, mivel próbálkozz, hogyan és mikor. Lámpát gyújtunk a sötétben szobában, így már láthatóak azok a tárgyak, amiknek nem szabad nekimenni, de a szobán mindenkinek magának kell végigmennie. Az Opciós Oktatás a fény.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 98%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2010-09-30



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.