Tehetség x Elvárás = Siker!

a siker képlete

A siker egy végtelenül egyszerű képlet! Annak ellenére, hogy nincs egyetlen ismeretlen sem az egyenletben, mégis sokaknál elmarad a siker. Vajon miért?

Nézzük először az egyenlet Elvárás oldalát egy képzeletbeli helyzet felvázolásával:

 

 

1. tételezzük fel, hogy jelenleg keresel egy évben 3 milliót, amiért napi 8 órát dolgozol, de többé-kevésbé elégedett vagy a helyzeteddel,
2. tegyük fel, hogy adódik egy olyan körülmény, aminek eredményeképp ugyanazért a munkáért, ugyanazon a helyen csak 1.5 milliót fizetnek mostantól...

Mit fogsz érezni? Igazságtalan, igaz? Hát persze, hogy az, hiszen eddig ennek a dupláját kerested és "tudod", hogy a dupláját "érdemled"... - mit fogsz tenni? Feltételezem, hogy bármit meg fogsz tenni annak érdekében, hogy az eredeti 3 milliót elérd, hiszen már egyszer megtapasztaltad és "tudod", hogy az jár neked.

Ha viszont azt mondom, hogy a munkád 6 milliót ér, mit fogsz gondolni? Azt, hogy elment a józan eszem! De hiszen hogyan is érhetne 6 milliót, ha most csak 3 milliót keresel. Igaz?

Álljunk meg egy szóra!

Mégis miért nem hiszed el a 6 milliót olyan könnyen mint a jelenlegi 3-at? Mert nincs referenciád, nincs egy olyan múltbéli tapasztalatod ezzel az összeggel kapcsolatban, amiből kiindulhatsz, így el sem hiszed... - elvagy a jelenlegi szinteddel és nem várod el magadtól, hogy több legyél, mert még nem tapasztaltad meg azt a szintet, ahol több is lehetsz. Pedig az erőforrás a rendelkezésedre áll... - ha akarod. Nem tapasztaltad meg, ezért nem hiszed el. Nem hiszed el, mert még nem tapasztaltad meg... - ördögi kör!

Csavarjunk picit a dolgon: tegyük fel, azt mondom, hogyha nem éred el a 6 milliós szintet egy éven belül akkor elveszted az egyik karod vagy lábad és ez garantált. Mit fogsz tenni? Ha jól sejtem, akkor MINDEN ERŐDDEL AZON LESZEL, HOGY ELÉRD, mert megváltozott a motivációd, mert már nem "csak úgy" kell elérned, hanem van egy elég komoly nyomás rajtad. A nyomás jelen esetben a félelem. Változott a motivációd? Nyilván igen...

Tehát amikor a kényelmes 3 milliós munkahelyről kellett volna elérni a 6 milliót, reménytelennek tűnt. Amikor viszont a félelem vezérelte a cél elérését, kicsit megváltozott a hozzáállás és már nem tűnt annyira reménytelennek a dolog.

A fenti helyzet kellően extrém, így ennek bekövetkezési valószínűsége alacsony. Tehát többnyire félelem által vezérelve nem fogod tudni megduplázni a jelenlegi életszínvonalad. Akkor mégis hogyan? A sikeres gondolkodás kondicionálásával és egy konzisztens rendszer használatával. Ne csak a félelem motiváljon! Indulj el a sikerhez vezető úton!

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 95%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2012-04-09 19:42:38



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.