Mi A Legfontosabb Sikerkritérium?

A legfontosabb sikerkritérium

Hihetetlenül sokan keresik a siker titkát, de kevesen lelnek rá arra az egyetlen és legfontosabb dologra, ami az egészet mozgatja.

Nem olyan régen meghívást kaptam egy korábbi diákom pénzügyi cégéhez ahol egy 100 fős csapatépítő tréningen kértek fel arra, hogy beszéljek a sikerről és annak mozgatórugóiról.

Az előadásomat azzal kezdtem, hogy kivetítettem 5 szót és megkérdeztem a hallgatóságot, hogy szerintük melyik a legfontosabb a sikerhez.

Az 5 szó az alábbi volt:

  • Kitartás
  • Önkontroll
  • Célkitűzés
  • Eltökéltség
  • Önmotiváció

Meglepő módon szinte mindenféle választ kaptam, de nagyon kevesen találták el a helyes megoldást. Most itt álljunk meg egy szóra: szerinted melyik a legfontosabb a fentiek közül és miért? Nyilván nagyon fontos pl. a célkitűzés, de önmagában semmit sem ér. Hányan vannak, akik kitűzik a célokat és soha nem lesz belőlük semmi?!

Közben remélem kitaláltad, vagy legalább megtippelted, melyik lehet a helyes.

A helyes válasz pedig nem mást, mint az önmotiváció!

Na de miért ez a jó válasz?

Azért, mert az önmotiváció adja meg a választ arra a kérdésre, hogy "mivel veszed rá magad?". Kitűzhetsz célokat, lehet kitartásod, de ha nem tudod magad napi szinten rávenni arra, hogy a céljaid érdekében dolgozz, akkor sosem fogod megvalósítani a céljaid, a szabad és független életet. A siker titka az önmotiváció. Minden más mellékes. Gondold csak végig. Elolvashatsz százféle könyvet, részt vehetsz tanfolyamokon, ha nincs meg benned az önmotivációs készség, akkor nem fogod semmire sem vinni a tanultakkal.

A kérdés már csak annyi, hogy tényleg hogyan veszed rá magad arra, hogy megtedd, ami a célod érdekében szükséges?

Jómagam is sokáig kerestem erre a kérdésre a választ, de megtaláltam és erről is fogok beszélni a Szabadság Útja tréningen, ahol átadom azokat a módszereket, amivel te is rálelhetsz a saját önmotivációs eszköztáradra. Ne hidd, hogy egy csettintésre működik a dolog, kemény munka van vele. A legfontosabb lépés viszont az, hogy megtaláld azt a módszert, ami neked működik. Ehhez létezik egy speciális teszt, amit szintén át fogok adni neked a tréning során.

A sikerhez vezető út egyik legfontosabb pontja ez, hiszen ha nincs a kezedben a kulcs az önmotivációhoz, akkor esélytelen vagy akármit is elérni. Hiába tűzöd ki a célokat, nem lesz erőd végigcsinálni!

"Az emberek nem lusták. Egyszerűen nincs olyan céljük, ami motiválná őket." - Tony Robbins

Valódi választ csak a megfelelő kérdések feltevése után kaphatsz:

  • Tisztában vagy-e azzal, hogyan tudod magad napi szinten motiválni?
  • Csinálod is vagy csak olykor-olykor, amikor "véletlenül" motivált állapotba kerülsz?
  • Mivel veszed rá magad arra, hogy a célod érdekében keményen dolgozz?

Gondolkozz el az alábbiakon:

  • Miért van az, hogy a legtöbb embernél az önmotiváció ismeretlen fogalom?
  • Miért van az, hogy a többséget kívülről kell motiválni és többnyire félelem által?
  • Miért van az, hogy erről a legtöbb sikerkönyv nem tesz említést, mint a legfontosabb kritérium?
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2012-10-04 09:37:12



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.