A Kereskedési Célod Megvalósulásának Valószínűsége

kereskedési célod megvalósulása
Te mennyire mered kitűzni az éves kereskedési célod? Miután kitűzted, kinek mered elmondani?
A közelmúltban volt ezzel kapcsolatban egy érdekes eszmecserém az egyik diákommal. Nem mert magas kereskedési célt kitűzni magának és még amit ki is tűzött, azt sem merte megosztani senkivel. Érdekes, nem?
 
Ha megosztod a célod, azonnal felelősséget is vállalasz érte. De ne szaladjunk ennyire előre. Nézzük először mekkora a célod megvalósulásának a valószínűsége adott szituációkban.

A célod megvalósulásának valószínűsége

  • 10% ha hallasz egy ötletet vagy olvasol egy érdekes cikket valahol
  • 25% ha eldöntötted, hogy meg fogod csinálni
  • 40% ha azt is eldöntötted, hogy mikor fogod megcsinálni
  • 50% ha azt is megtervezted hogyan fogod végrehajtani (pl. Opciós Oktatás)
  • 65% ha elmondtad valakinek, hogy végre fogod hajtani
  • 95% ha kitűztél egy időpontot arra, hogy annak a valakinek beszámolj róla (pl. Coaching)

A fenti valószínűségek Michale Bungay Stanier - Do More Great Work c. könyvéből származnak. A kereskedésre is elképesztően valósak a fenti számok. Soha nem leszel sikeres kereskedő ha csak beszélsz róla. Ki kell tűznöd a célt és folyamatosan követned kell. A kitűzés még semmit sem ér önmagában. El kell mondanod valakinek, be kell róla számolnod és felelősséggel kell tartoznod valakinek a célodért.

Tudod miért nem beszél a legtöbb kereskedő az éves profitelvárásról?

Azért mert ha mégsem sikerül elérni, akkor nem "ciki". Akkor indul a sumákolás. Ha viszont elmondod otthon a feleségednek, férjednek, családtagodnak, akkor felelősséggel fogsz tartozni a célodért és sokkal intenzívebben fogsz érte dolgozni.

A magadban tartott cél olyan mintha nem is létezne. Ezért nagyon erős ha pl. van egy coach-od aki segít elérni a célodat. Hiszen neki nem csak elmondod, hogy mit akarsz, hanem felelősséget is fogsz vállalni, hiszen nem akarsz szembekerülni a "szégyen" érzetével, hogy mégsem tettél semmit sem a célodért.

Most, hogy elolvastad ezt a cikket van 10% esélyed. Ahhoz, hogy az esélyeid növekedjenek, az alábbikat gondold végig:

  • mi a kereskedési célod?
  • miért akarod elérni egyáltalán?
  • mikorra fog megvalósulni?
  • mit és hogyan fogsz ennek érdekében tenni?
  • kinek mondod el a pontos célod?
  • az illetőnek mikor fogsz róla beszámolni?

Ha minden kérdésre válaszoltál, akkor már 95% eséllyel indulsz. Természetesen a leírás nem helyettesíti a tevékenységet. Így továbbra is képezned kell magad, sokat gyakorolni, fejlődni. De a fenti kérdések megválaszolása nélkül nincs túl sok esélyed!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2013-06-26 23:01:00



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.