Következő 10 évben sávkereskedés - Zsiday

sávkereskedés

A minap olvastam egy érdekes blogbejegyzést Zsiday Viktortól és úgy gondoltam érdemes megosztani, mert először olvasok tőle a sávkereskedésről!

Zsiday Viktor ebben a blogbejegyzésében arról ír, hogy mennyire nulla lesz az elérhető passzív hozam a következő 10 évben! Véleménye szerint sem a kötvény sem a részvénypiac nem tud majd nagy emelkedést felmutatni ebben az időszakban. Szerinte az is elképzelhető, hogy a részvényindexek 10 év múlva sem lesznek magasabban, mint most. Közben persze lehet osztalékot szüretelni, de ahhoz is érteni kell!

Zsiday nálam sokkal jobban átlátja a makrogazdasági összefüggéseket, így nem akarok vele vitába szállni. Teljesen elképzelhető, hogy igaza lesz és a következő 10 év nem feltétlen a prosperáló passzív befektetések időszaka lesz. Nem tudni, de fel kell rá készülni!

Tehát mit lehet tenni?

Idézek tőle: "Azt nagyon valószínűnek tartom, hogy míg az elmúlt 7-8 év a passzív befektetésekről, azok sikerességéről és térnyeréséről szólt, addig a következő 7-8-10 év az opportunisztikus stratégiákról fog szólni, a szélesebb értelemben vett "sáv-kereskedésről". Ez nem lesz könnyű terep senkinek sem..."

Helyben vagyunk: sávkereskedés!

Ennek ugye két fajtája létezik:

  • egy csatornában pattogó árfolyamot megpróbálunk iránykereskedéssel megjátszani, azaz a tetején short, az alján pedig long, vagy
  • magát a csatornát írjuk ki opciós kereskedőként és abból profitálunk, hogy az árfolyam a csatornában marad.

Én nyilván az utóbbit preferálom, mert nem kell stop megbízásokkal bajlódni és az irányt találgatni. Sőt ha nem megy semerre a piac, akkor is fogok profitálni, míg a sávban oda-vissza kereskedők a hajukat fogják tépni, ha a piac nem mozog.

aktív vagy passzív jövedelem

Passzív vs. aktív hozam

Sokan pályáznak a passzív hozamra, amivel nincs is semmi gond. Az én portfólióm egy része is osztalékfizető részvényekben és ingatlanban van. Az ingatlanra is lehet passzívként tekinteni ha megvetted és jó pénzért ki tudod adni. Nyilván kérdés, hogyha most akarsz beszállni akár a részvény akár az ingatlanpiacra, akkor milyen kockázatokkal találod majd szembe magad. Mindkét piac historikusan igen magasan áll. Így az elérhető hozam jóval alacsonyabb, a kockázat pedig magasabb, mint néhány éve.

Ezért is írta Viktor is, hogy "aki most kezd megtakarítani, az valószínűleg nem fog büszkélkedni befektetési hozamával".

Tehát akár tetszik, akár nem, foglalkozni kell az aktív résszel is. Ez pedig a mi esetünkben nem más, mint az opciós kereskedés. Ha jó iránytrader vagy, akkor az fog neked előnyt biztosítani, de a többség nem az.

A Viktor által említett sávkereskedési időszak egyértelműen felhívja a figyelmet arra, hogyha mire érdemes fókuszálnod a következő időszakban.

Ahogy fent is említettem, kétféle sávkereskedés létezik. Én a másodikban hiszek.

Neked mi a terved a következő 10 évre, hogy ne veszítsd el még a pénzed reálértékét is?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 97%

Tags: iránymentes, hozam,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2017-06-22



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.