Nem kell hősnek lenned - vagy mégis?

ne keresd a trendfordulót

Tedd fel magadnak azt az alapkérdést, hogy hős akarsz lenni a piacon, vagy pedig pénzt akarsz keresni?
Mit értek ezalatt? Lássuk csak...

... nézz egy kicsit mélyebbre magadba és keresd meg azt az érzést, hogy "igazam kell legyen". Szerintem nem is kell olyan mélyre menned, rögtön meg is vagyunk. Igaz? Na most, hogy ezt a személyiségrészt azonosítottuk dolgozzunk vele egy kicsit.

Gyerekkorodban arra tanítottak, hogyha nincs "igazad" akkor ugyebár "tévedsz".
Aztán jöttek a közhelyek, hogy "tévedni emberi dolog" - de persze ezzel Te nem vagy kisegítve, nem bizony, ugye? Az iskolában ki kapott jó jegyet? Aki helyesen felelt a kérdésre, vagyis igaza volt. Ezt jól belénk is nevelték, éljen. A gyerekkori énünk viszont továbbél...

A minap olvastam egy érdekes cikket, ahol azt taglalták, hogy az élőlények közül az ember az aki a legtovább "gyerek" abban az értelemben, hogy nem elég fejlett egyedül döntéseket hozni, a saját lábán megállni. Ezt a kort olyan 18-20 évre teszik. Képzeld el mi lenne az állatvilággal, ha 18 évig egy nősténynek gondoskodnia kellene gyermekéről!? :)
Na de hogy jön ez az egész ide? Úgy, hogy a gyerekkori mintákat szépen visszük tovább, nagyon mélyen leragadva. Te a hétköznapokban csak a felszíni hullámokat veszed észre, azonban ami ténylegesen irányít az a tó alján található... - a mélyebb rétegekben.

... eltelt a 20 év és megérkeztünk. Itt vagyunk
"felnőttként" a világban. Mit látunk? Nagy gyerekeket rohangálni magunk körül (ha egyáltalán észreveszed). Miért gondolom?

Hányan tanítják a tőzsdei piacon az alábbiakat?

- találjuk ki hol fordul a trend,
- mi lesz a teteje, hol az alja,
- mikor és mennyin fog fordulni?

A legtöbb "hős" a fordulót keresi

De minek? Könyörgöm, hányan estek 2009 március óta abba a hibába, hogy keresték a fordulót? Ismersz ilyet? Talán a tükörben is látod őt?

Ne hidd, hogy nem ismerem az érzést. A hős el akarja találni a fordulót, sőt előre meg is akarja mondani, és ezt még le is akarja írni különféle fórumokon, hírlevelekben. Aztán majd utólag hallod a következőket:
- "én bezzeg megmondtam"
- "mi voltunk az elsők akik megmondták"
... ha meg nem jött be, akkor meg csend van. Síri csend, hiszen a hős elbukott.

Ez a kis hős mindannyiunkban ott lakozik. Azt akarja, hogy igaza legyen, sőt előre tudja a dolgokat.
Nevezzük nevén a hőst: EGO. Igen, az EGO az, aki tudni akar mindent, bizonyosságot szeretne, biztos dolgokat a lába alatt. A bizonytalanság megöli... ezért válik hőssé. A hősök viszont korán halnak - és korán elszegényednek... ugyebár!

Ahelyett, hogy a trendfordulót kergetné a tömeg, miért nem a trendet lovagolja meg, miért nem az éppen kialakult hullámokat? Hány száz cikk és interjú foglalkozik azzal, hogy hol fordul a piac. Nem mindegy? Most komolyan!

Mindenki ismeri az alaptézist: "a trend a barátod" - valahogy mégis mindenki a trendfordulót keresi... - mindenki hős akar lenni? Utólag majd akarod hallani a saját hangod: "én megmondtam, én akkor már short voltam - bezzeg én..."

Komolyan, ezzel mennyi pénzt kerestél eddig?

Az opciós piacon pláne nem kell hősnek lenned. Nem kell tudni a fordulókat, kit érdekel? Látsz egy komolyabb szintet és eladod azt, vagy csak időérték veszteségre játszol, vagy pillanatnyi volatilitás emelkedésre / esésre, stb. Nagyon sokféleképpen lehet a piacot kereskedni az opciós technikákkal.

Hány könyv van tele a különféle fordulós technikákkal? Így túlhúzott, úgy túladott, divergens, RSI, és társai.
Vannak a jó öreg Gann vonalak, különféle timezone technikák, stb. Mindenki a fordulót keresi, mintha az igazi pénz csak ott teremne. Mennyit is emelkedett az amerikai piac március óta? Közel 90%-ot? Azt hiszem érted...

A Mátrixban van egy ilyen rész:
"Wake up Neo" - Morpheus felébreszti Neo-t, az álomból, vagyis a valóságból, amiben eddig élt.

Ébresztő, nem kell hősnek lenned!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2009-12-15 19:54:27



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.