Mi történt a TSLA pozícióval 2 hónap alatt?

Tesla

2018. április elején bemutattam egy opciós kiírási stratégiát a TSLA részvényre. Most nézzük meg, hogy áll a pozíció!

Fenti cikkben részletesen bemutattam a kiinduló helyzetet és a stratégiai érvelést, így ezt most nem ismétlem itt meg. Inkább nézzük, hogy azóta mi történt a részvénnyel, az opciós árakkal és az én bekötött pozíciómmal.

Pozíció nyitásakor olyan $265 körül volt az árfolyam, ma $297. Azaz, az alaptermék emelkedett 12%-ot, de ha az alábbi chartra nézünk, inkább oldalazásnak tűnik mindez.

Piros karikával a kötés pillanata és a mai nap. (klikk a képre)

Ha ezt az elmúlt 2 hónapot nézzük, elég nehéz lett volna sima részvénykereskedéssel pénzt csinálni, mert fel-le csapkodott az árfolyam. Azonban ezek az ideális lehetőségek az opció kiírójának.

Mi történt az opciós árakkal?

Előző cikkben láthattad, hogy a 2019. januári 50-es Put opció ára $200 volt. Ez ugye annyit jelent, hogyha a TSLA árfolyam 2019 januárban 50 felett marad, akkor a Put opció kiírásából származó $200 / kontraktus profitot bezsebelhetem. Azt is írtam, hogy nem feltétlen kell megvárni a lejáratot, jóval előbb is lehet zárni a pozíciót profitban.

Nézzük, hogy állnak most az opciós árak. (klikk a képre)

Pirossal bekarikáztam az 50-es Put opció jelenlegi árát. Középértéken ez $100. Tehát akkor hogyan is állok jelenleg? $200-ért írtam ki és most $100-ért vehetem vissza. Azaz 2 hónap alatt bejött az opció árának 50%-a.

Lejárat 2019. január, azaz hátra van még 6 hónap. Ilyenkor merül fel a gyakorlott opciós kereskedőben a jogos kérdés: ha 2 hónap alatt behozta az értékének a felét, akkor várok még 6 hónapot a másik felére, vagy lezárom, felszabadítom a margint és kötök mást? A válasz nyilvánvaló: ilyenkor érdemes zárni és a tőkét tovább dolgoztatni.

Ilyen az, amikor a megnövekedett pánik és Implied Volatility kiváló kereskedési lehetőségeket teremt. Csak meg kell tudni ezeket látni és érteni az összefüggéseket.

Nem nagy kaland, csak meg kell tanulni :).

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: iránymentes, opció kiírása, tsla,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2018-06-07



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.