Hogyan biztosítsd a részvényeid (videó)

Jelen cikkemben található videóból megismerheted a legalapvetőbb opciós fedezeti stratégiát, aminek segítségével bebiztosíthatod részvényeid vagy akár devizapozícióidat.

Talán az összes opciós stratégia közül a legkönnyebben a fedezeti ügylet érthető meg. Ennek a lényege, hogy az adott részvényedhez vagy bármilyen alaptermékedhez vásárolsz biztosítást adott összegért, adott időszakra. Ez olyan mint a havi Casco az autódra. Meghatározott ideig él, meghatározott összegre fedez és adott díjat kell érte fizetned. Az opció és a Casco is lejár a jövőben.

Opciós fedezeti ügylet stratégia

Az alábbi videómban egy nagyon egyszerű példán keresztül mutatom be ezt a fajta opciós stratégiát. Akár már ma elkezdheted gyakorolni ha vannak alaptermékeid és a brókerednél tudsz opciót vásárolni. Viszont fontos, hogy megfelelő mennyiségű fedezeti opciót vásárolj a termékeidhez. Részvény esetén 100 db részvényt fedez 1 db Put opció, határidő esetén 1 db kontraktust, 1 db Put opció. Minden esetben érdemes megvizsgálnod, hogy adott opció hány alaptermékre keletkeztet jogosultságod.

A Put opció vétele mindig eladási jogosultságot hoz létre. Így ha rendelkezel pl. 100 db AAPL részvénnyel, akkor 1db Put opciót kell megvásárolnod ahhoz, hogy le tudd fedezni adott áron.

Íme a videó, ahol ezt a PM részvény segítségével mutatom be (korábbi webinárból került kivágásra).

Short fedezés

Nyilván felmerülhet az a nem hétköznapi kérdés is, hogy mi van akkor ha éppen shortolod az alapterméket, akkor hogyan védekezel? Ez esetben a short alaptermékedhez nem Put opciót kell vásárolnod, hanem Call opciót. Értelemszerűen itt is a megfelelő mennyiséget kell megvásárolni. Tehát a fedezeti ügyletek legegyszerűbb változatai mind opció vásárlással járnak. Alaptermék long esetén Put vétel, short esetén Call vétel.

Ha szeretnél extra jövedelemre szert tenni opciós kereskedéssel, ajánlom figyelmedbe az oktatásaim egyikét.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2018-08-16



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.