Magabiztosság #1 szabálya

kereskedői magabiztosság

Sok kezdő arra vár, hogy majd ha egyszer magabiztos lesz az opciós kereskedésben, akkor kimegy az éles piacra. Sajnos ez nem így működik...

A legtöbb ember álma és célja azért nem valósul meg, mert még úgy érzi, hogy nem tud eleget, nem elég magabiztos, stb. "Majd ha kellően magabiztos leszek, akkor nekivágok" - mondják sokan. Sajnos általában ez a kellően magabiztos állapot nem jön el a cselekvés előtt...

Elmesélek egy történetet

Azt már biztos tudod rólam, hogy 12 évig multiknál dolgoztam és húztam az igát. Arról viszont még sosem beszéltem, hogy mennyire nehéz döntés volt a kilépés.

Minimum fél éven keresztül hezitáltam azon, hogy jó döntés lesz-e, vagyok-e már hozzá kellőképpen magabiztos vagy bátor. Akkoriban, a válság kellős közepén nagyon "felelőtlennek" tűnt a lépésem. Ma viszont semmi pénzért sem csinálnám vissza. Képes voltam felvállalni a rövidtávú fájdalmat a hosszú távú siker érdekében. Ez a kulcsa az önfejlődésnek. Sok dolog van, ami a jelenben nehéznek tűnik, de ha előrevetíted a hatását, máris más színben fogod látni.

Ha pl. nem vagy elégedett a munkahelyeddel, az egy jelenlegi frusztráció, de túl tudsz rajta lendülni. De ha előrevetíted, hogy milyen emberré fogsz válni, ha még 10 év múlva is utálod a munkádat, akkor már nem biztos, hogy olyan könnyű lesz elfogadni a biztos, de frusztráló jelent.

Az élet nagyon rövid, vétek elpazarolni olyan dolgokra, amiket nem szeretsz!

Megtanultam a leckét

Azóta megtanultam és megtapasztaltam, hogy a magabiztosság nem alakul ki azelőtt, hogy megtennéd az első lépést, mindig csak utána. A magabiztosságot tanúsító döntés mindig megelőzi a magabiztosság érzését! Azaz, nem a döntés előtt leszel magabiztos, hanem utána. Éppen ez benne a csavar, ezért nem lépik meg sokan. Előre akarnak magabiztosak lenni, de az nem reális. Ha megléped és nincs visszaút, onnantól válhatsz magabiztossá. Előtte nem.

Az élet nem adja meg neked az ajándékot, mindaddig, ami nem bizonyítottál.

Éles kereskedés

Ha kezdő vagy, és az éles piacra való lépéssel szemezgetsz, de nem érzed magad kellőképpen magabiztosnak, akkor sanszos, hogy nem is fogod. Ugyanis demózással nem tudsz magabiztosságot építeni. A kulcs az, hogy kimész az éles piacra, okosan, kis tétekkel, profi kockázatkezeléssel építed fel a magabiztosságodat. Ne feledd, hogy az érzés mindig csak a cselekvést követi. Miután kiléptél, utána válhatsz magabiztossá, nem előtte.

Hajrá!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 99%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2017-02-16 00:50:26



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.