Social trading szentiment követése

A social trading egyre növekvő ármozgató hatása miatt számos olyan ingyenes és fizetős oldal jelent meg, ahol anélkül lehet követni egyes csoportok szentimentjét, hogy végig kellene bogarászni a teljes fórumot.

Ami az ingyenes megoldásokat illeti, a Swaggystocks nevezetű oldalt követem, ahol realtime is látható, hogy az r/wallstreetbets nevű híres nevezetes Reddit-et csapat miről posztol, mi az éppen aktuális szentiment. Alábbiakban néhány képernyőkép az oldal tartalmából, de érdemes rajta alaposabban is szétnézni.

Realtime sentiment

Valós idejű piaci szentiment a posztok alapján, azaz a közösség bullish vagy bearish pl. a SPY kapcsán. Lehet daily és intraday szentimentet is beállítani.

Ticker sentiment

Alábbi charton a legnépszerűbb tickerekkel kapcsolatos kommentek száma és szentimentje látható. Néhány nappal ezelőtt felkapták az RKT részvényt és azonnal meg is jelent itt a grafikonon.

Alábbiakban pedig azt lehet megnézni, hogy adott ticker esetén hogyan változott a szentiment a múltban és ehhez képest hogyan alakult az árfolyam. Íme a népszerű GME szentiment grafikonja.

Social trading ETF

Ami igazán "beteg" szerintem az az, hogy az ilyen agyon hype-olt papírokba közvetlenül is be lehet már fektetni ETF-en keresztül. A Vaneck által indított BUZZ ETF éppen ezt csinálja és a tavalyi teljesítménye alapján szépen megverte az SPX-et.

Én személy szerint ebbe sosem fogok pénzt tenni, de meg vagyok róla győződve, hogy a robinhooder millenial korosztály körében a dolog kellőképpen népszerű.

Az ETF-el kapcsolatos Dave Portnoy videó is már kellőképpen nevetséges, de gondolom, hogy szándékosan annak a rétegnek szól, akiket ezzel meg is lehet szólítani.

Új világba csöppentünk

Azt gondolom, hogy az elmúlt 1 évben gyökeres piaci változásokat láthattunk és ennek a hatása egy ideig velünk marad. Így célszerű a kínálkozó lehetőségeket mérlegelni és annak megfelelően, kockázatkezelt döntéseket hozni.

Opciókkal kreatív módon le lehet kereskedni néhány ilyen hype-os papírt, akár az ármozgásra, akár volatilitásra optimalizálva. Viszont az tény, hogy nehéz "elkapni" a mozgást, mert sokszor mire már felfigyelnék rá, a vonat már elszáguldott.

Ennek a keresgélése számomra csupán csak egy izgalmas játék napi szinten de semmi esetre sem építenék erre hosszútávú stratégiát és a kockázatom is minimális.

Alábbiakban pl. egy képernyőkép arról a napról, amikor az RKT-t felkapták. A képen szépen látszik, hogy a 3 nappal később lejáró Call opciók egy része 10-40x felértékelődést produkált napon belül. Extrém.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: wallstreetbets, social trading, buzz,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2021-03-04



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.