Interactive Brokers TBSZ nyitás & utalás

Alábbiakban bemutatom az IB TBSZ számlanyitás folyamatát és a belső átvezetési lépéseket.

Csak akkor igényelhető IB TBSZ ha már van valakinek főszámlája, ha nincs, akkor előtte azt meg kell nyitni. Az egy elég hosszadalmas folyamat, de arról is készítettem 2023 év elején egy folyamatleírást.

Interactive Brokers TBSZ számla igénylése

A folyamatot a szokásos webes Account Management felületen tudjuk elindítani. Alábbiakban a lépések képekkel illusztrálva. (kattintás a nagyításhoz)

Bejelentkezést követően a felhasználónévre kattintva a "Beállítások" gombot kell választani.

Ezt követően a meglévő főszámlát kiválasztva eljutunk a Settings menüpontba az alábbiak szerint. Itt az "Open an additional account" gombra kell kattintani.

Ezt követően kiválasztandó a TBSZ 2023. Ha nem 2023-ban nyitod akkor nyilván adott évszám fog megjelenni a TBSZ után.

Ezután el kell fogadni a TBSZ számla feltételeit majd alá kell írni az oldal alján.

Ha minden jól ment ezt követően jön egy nyugtázó oldal, ahol tájékoztatnak, hogy fogadták a jelentkezésed és a legtöbb esetben 15 percen belül automatikusan aktiválják a TBSZ számládat.

Valóban 15 percen belül megérkezett az email, miszerint aktiválták a TBSZ számlámat. Ebben még arról is tájékoztatnak, hogy a Transfer & Pay > Transfer Funds > Contribute útvonal segítségével fogom tudni a számlám feltölteni a főszámláról.

Az én esetemben azonnal nem jelent meg a számlák között az új TBSZ számla, picit várni kellett rá.

TBSZ számlára utalás

Miután megjelent a TBSZ számla, ki kell választani és utána kattintani a Transfer & Pay menüpont alatt található Transfer Funds menüpontra. Ezt követően megjelenik az alábbi képernyő ahol a Contribute-ra kattintva tudok a főszámláról pénzt átvezetni.

Következő oldalon ki kell választani az átvezetendő devizanemet és ki kell tölteni az összeget. A képernyőkép készítésekor a min. átvezetendő összeg 70.38 USD volt, ami az akkori 25.000 HUF-nak felelt meg, ami az ÁSZF-ben le van írva.

Ezt követően az alábbi oldalon be kell írni azt a confirmation number-t, amit emailben kiküldenek, hogy az átvezetési megbízást jóváhagyd.

Ezzel véget ért a folyamat. Az újonnan létrehozott TBSZ számládon ott lesz az átvezetett összeg.

FONTOS: csak pénzt tudsz transzferálni a főszámládról a TBSZ számládra, részvényeket nem. Hiszen ha lehetne, akkor így mindenki kikerülhetné az adózást!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2023-08-04



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.