Hogyan kezdtem el? Hol indult az egész?

opciós tőzsdei kereskedés
Az opcioguru.com blog célja, hogy bemutassam neked, miképp lehet zéró pénzügyi előképzettséggel a nulla pénzügyi tudástól egészen az részvényopciós kereskedésig eljutni. A történet során átadom a tőzsdei utam során megtapasztalt összes buktatót és tanulságot.Továbbá megosztom veled azokat a trükköket és tippeket, amiknek az alkalmazásával nagyon sok időt és pénzt spórolhatsz meg. Bárcsak létezett volna ez a blog, amikor én kezdtem...:).
 

Csak, hogy megörökítsem az indulást: 2008.07.29-et írunk, mikor ezt az első blogbejegyzést szerkesztem...

Hát akkor vágjunk is bele...

Az egészet a kamatadónak köszönhetem, amit 2006-ban vezettek be hazánkban. Ekkor jött el az a pillanat, hogy át kellett magam nevelnem a sztenderd kamatalapú "befektetésekről" az igazi tőzsdei befektetésekre, kereskedésre.

Emlékszem arra a napra, amikor bent álltam az egyik hazai neves bank fiókjában és tanácstalanul néztem a bankfiókos kislányra, amikor megkérdezte tőlem, hogy mégis milyen alapba akarom a pénzem fektetni. A kérdést sem értettem. Majd nem sokat segítve közölte, hogy vannak nyílt és zárt végű alapok, amik részvényben, pénzpiaci termékekben illetve ingatlanban forognak. Azt hiszem ezzel sem kerültem közelebb az igazsághoz. Egy ideig még tanakodtunk, hogy melyik alapot válasszam, de mivel ő sem mozgott túl otthonosan a kérdésben, ezért intuitív alapon hoztam döntést és reménykedtem, hogy jó alapba fektettem. Később kiderül, hogy rossz döntés volt...
 
Ahogy ott álltam a bankfiókban és teljesen tanácstalan voltam saját pénzem sorsa felől, eldöntöttem, hogy ezen változtatnom kell. Kétségbeesésem tovább növelte, hogy a bankfiókos kislány részéről sem éreztem azt a fajta professzionális támogatást, ami segíthetett volna a magabiztosabb eligazodásban.

Frusztrált, hogy nem vagyok ura a helyzetnek, hogy nem tudom mi lesz a pénzemmel. Éreztem, hogy a kamatadó által terhelt kamatozó folyószámla már nem megfelelő választás, de teljesen tanácstalan voltam, hogy mégis mibe fektessem a pénzem. Nem értettem mi az a kockázat, mi az a haszon, ezek hogyan függnek össze, stb.

Pénzügyi végzettség nélkül kezdtem

Ekkor döntöttem úgy, hogy beleugrok és minden pénzügyi előképzettség nélkül elkezdem megtanulni a befektetések világát. Sosem hittem, hogy ennyire rögös és nehézkes út áll előttem. Ha visszatekintek a  2006-os énemre, el sem hiszem, hogy mennyire nem értettem hozzá és milyen könnyű volt megvezetni.

Ma már tudom, hogy mindez ahol vagyok megtanulható, elsajátítható, ha megvan benned a kellő kitartás és érdeklődés. Az út közben nagyon sok félrevezetéssel, megvezetéssel találkoztam, de erről a későbbi történetek során fogok mesélni.

Ma nagyon sajnálnám, ha nem ugrottam volna bele ebbe az új világba, mert még a mai napig megvezetnének és mások döntenék el, hogy mit kezdjek a pénzemmel. Azóta a saját kezembe vettem a pénzügyi dolgaimat és élvezem. Élvezem, mert sikereket érek el  mert én gyakorlom a kontrollt és tudom, hogy mit mikor és miért csinálok. Élvezem, mert ura vagyok a helyzetnek, én vagyok az aki dönt a pénzem sorsa felől.
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2008-07-30



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.