IB Key - lépj be mobillal!

IB Key - mobil alkalmazás

Interactive Brokers halad a korral: elsők között tette elérhetővé a mobil applikáció alapú 2 faktoros azonosítást, így már nincs szükség a kódkártyára. Android és iPhone rendszerekre könnyedén telepíthető és konfigurálható. Mutatom hogyan...

Egyik diákomnak nemrég segítettem Interactive Brokers (IB) számlát nyitni és pozitívan csalódtam, mikor elérkeztünk a bejelentkezés konfigurálásához. Én 2011-ben nyitottam náluk számlát, amikor csak a kódkártya alapú másodlagos azonosítás volt elérhető. Ma már be lehetne lépni mobil alkalmazással is iPhone és Android rendszereken. Leteszteltem, átálltam, szépen működik.

Mi az a 2 faktoros azonosítás

A jelszó ma már nem biztonságos módja az azonosításnak, mert könnyű ellopni. A két faktor lényege: tudsz és birtokolsz. Azaz a jelszót tudod, a mobilt vagy kódkártyát pedig birtoklod. Így sokkal nehezebb bárkinek is a fiókjába betörni. A cikk megírása előtt én is átálltam az Android alapú azonosításra és mondanom sem kell, hogy sokkal kényelmesebb, mint a kódkártya használata.

IB Key - mobil alkalmazás

Így hívja az IB azt az alkalmazását, ami az azonosítást végzi. Telepítést követően be kell lépni az IB-be a meglévő módszereddel, majd megadni a telefonszámot. Ezután kapsz egy sms-t, amit be kell írni az alkalmazásba és vele együtt meg kell határozni egy PIN kódot, ami a másodlagos azonosítást fogja szolgálni a későbbiekben.

A számlanyitási folyamat egyik részében ezt bővebben is leírják. Íme két képernyőkép a két rendszerhez (nagy felbontáshoz klikk).

IB Key - mobil alkalmazás

iPhone telepítési képernyőképek

Diákommal végigcsináltuk a folyamatot a mobilján és készítettünk róla képernyőképeket. Íme.

IB Key alkalmazás letöltése:

IB Key - mobil alkalmazás letöltése

Bejelentkezés első alkalommal:

IB Key - mobil alkalmazás bejelentkezés

SMS kód és PIN beírása 2x:

IB Key - mobil alkalmazás PIN kód

Sikeresen települt:

IB Key - mobil alkalmazás sikeres telepítés

Bejelentkezés mobil alkalmazással

Ha megtörténtek a fentiek, akkor akár TWS, akár online felületen akarsz belépni, megadod a jelszavad, majd felugrik egy értesítés a mobilodon az IB Key alkalmazástól, hogy add meg a PIN kódot. PIN kód megadását követően az alkalmazás automatikusan be is lép, nem kell semmit sehová sem begépelni. Hatalmas királyság!:)

Számlanyitás lépésről lépésre

Létrehoztam egy teljesen új IB számlanyitási segédletet, ami a 2017.03.14-i állapotot tükrözi. Ha szeretnéd látni a számlanyitás folyamatát, akkor az alábbiakban érheted el a segédletet.

Interactive Brokers számlanyitási segédlet

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: Interactive Brokers, 2faktor,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2017-03-16



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.