Mennyit lehet ezzel keresni?

Most, hogy esnek a piacok és nő a volatilitás, egyre többen érdeklődnek az opciós kereskedés iránt, ami érthető. Ezzel együtt a "mennyit lehet ezzel keresni" kérdés is folyamatosan előkerül, így nézzük ezt most részletesebben.

Teljesen érthető, hogy mielőtt valaki belevág a tőzsdei kereskedésbe tudni szeretné, hogy mennyit fog ezzel (nagy eséllyel) keresni. Azonban ezzel csak egy a gond: ezt előre senki sem tudja neked megmondani. Ha bárki azt mondja neked, hogy ezzel fogsz keresni havonta x%-ot, azonnal menekülj.

Hétköznapi példák

Ha vállalkozó vagy és valaki megkérdezi, hogyha ő is vállalkozó lesz mennyit fog keresni, mit gondolsz? Azt hogy fogalmad sincs, hiszen a vállalkozás profitja függ a terméktől, marketingtől, értékesítéstől és még ezer dologtól. Ha viszont ennél egyszerűbb kérdést tesz fel, pl. hogy mennyit fog keresni kezdő informatikusként a pénzügyi szektorban, akkor arra már lesz egy közelítőleg jó becslésed.

A két dolog között az a nagy különbség, hogy az egyik bevétel korlátlan, a másik korlátos. A korlátos bevételt sokkal könnyebb megtippelni, mint a korlátlant.

Pontosan ugyanígy van ez a tőzsdével is. Ott a profit lehetősége korlátlan, így csak rajtad múlik, hogy mennyit keresel. Ezért nem tudok erre válaszolni. Nem ismerlek, fogalmam sincs mit tudsz, mennyire vagy kockázatvállaló, mennyire van rendben a pszichéd, stb. Nem tudom te mennyit fogsz keresni és éppen ezért az sem releváns én mennyit kerestem. Nem vagyunk egyformák.

Egy-két aktuális példa

Mivel több mint 1000 embert oktattam már le, sokat hallottam és láttam ebben a kérdésben. Ismerek olyat, aki 1.5 év alatt megháromszorozta a 6 számjegyű dolláros számláját és olyat is aki bukott 50 milliót 1 pozíción. Olyannal is találkoztam, aki alapvetően iránymentesen kereskedik, de évente 1-2 alkalommal beugrik opciós iránypozícióba és rommá keresi magát vele.

Beszéltem olyannal is, aki 2 hónap alatt elbukott 100 milliót, majd a következő 6 hónapban visszakereste ezt az összeget. És azok is sokan vannak, akik konzervatív módon, a havi 2-3%-os profitra mennek és csak széles sávot írnak ki iránymentes stratégiával.

Az egyik kedves ismerősöm például daytrader határidős piacon. Vagy napi 4000 eurót keres, vagy bukik 2000-et. Amint bármelyik bekövetkezett abbahagyja a napi kereskedést. Átlagosan 20.000 euró között keres havonta. Ehhez viszont ott ül a gép előtt napi 6-8 órát.

Látod mennyire mások vagyunk?

Szóval mennyit fogsz ezzel keresni?

Fogalmam sincs.

Az egyik oldalon a határ a csillagos ég a másik véglet pedig a számla lenullázása. És egyik sem azon múlik, hogy mennyire érted az opciós kereskedést, hanem azon, hogyan használod azt, mekkora kockázatot vállalsz, mennyire vagy kapzsi, mennyire vagy rendben pszichésen. Hidd el, hogy a sikered legkevésbé fog azon múlni, hogy megérted a spread-eket vagy az összetettebb stratégiákat.

Ha azt kérdeznéd tőlem, hogy fodrászként, masszőrként, angol tanárként mennyit fogsz keresni, könnyebb lenne válaszolni. Ezek mint behatárolt lehetőségek. Van x óra egy hónapban, azt adod el átlagosan y áron. Na a tőzsde pont nem ilyen és ez a szépsége.

Miután megtanultad a legfontosabb opciós és kereskedési stratégiákat csak rajtad múik, hogy mennyit fogsz ezzel keresni.

Ha látni akarod mennyit kerestek néhányan, akik nálam jártak, itt tekintheted meg.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: profitgörbe, iránymentes, profit, korlátlan,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2019-01-17



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.