Ne fizess túl sok osztalékadót az IB-n!

Egy tanítványom hívta fel rá a figyelmem, hogy túl sokat vontak le tőle osztalékadó címszó gyanánt az Interactive Brokers-nél. Megnézzük mit lehet ez ellen tenni azok esetében, akik most készülnek ott számlát nyitni.

A számlanyitási folyamatban ez a témakör 2017-ben megváltozott, így feltételezhetően mindenkit érint, aki ezután nyitott számlát.

Adózásról

Mielőtt bármiről is döntesz adózási kérdésekben, kérlek egyeztess a könyvelőddel és adótanácsadóddal, mert a lenti okfejtés kizárólag egy vélemény és csak annak releváns aki Magyarországon élő, magyar állampolgár (és még ott is lehetnek kivételek). Mivel nem vagyok adószakértő, így kérlek mindenképp konzultálj szakértővel a témában.

Dávid email-je

Eredeti email, amit Dávidtól kaptam a napokban és ahol a problémát felvázolta.

Mi a megoldás?

Én nem tudtam mi a megoldás, így Dávid utánajárt és az alábbiakat írta, ami nagyon hasznos lehet mindenkinek, aki most nyit számlát.

Videós formában is elmeséltem

Röviden beszéltem is róla ebben a videóban:

Ha éppen a személyi jövedelemadó elkészítés előtt állsz, ez az anyag segítségedre lehet.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2019-03-26



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.