Bekerültem egy dobozba...

Éveken keresztül intenzíven népszerűsítettem az iránymentes kereskedést, így a legtöbb ember fejében bekerültem "az iránymentes Gery" dobozba. Mi ezzel a gond?

Az elmúlt néhány évben a piac elég jelentősen megváltozott. Ezek a változások részben voltak köszönhetők Trump-nak, részben pedig a globális folyamatoknak. Íme egy vicces mém arról, hogy Trump tweet-jei minden technikai elemzésen felül állnak:)

Iránymentes opciós kereskedés

Így a korábban "nyugdíjas" iránymentes stratégiák olykor elég intenzív menedzsmentet igényeltek. Ez pedig azt a felismerést hozta magával, hogy a magas valószínűségű és egyben magasabb kockázatú (olykor fedezetlen) határidős iránymentes opciós kereskedés nem való mindenkinek.

Ennek több oka is van:

  • legalább 20 ezer dolláros számlát igényel,
  • nem mindenki tudja a pozíciókat folyamatosan figyelni,
  • nem mindenki alkalmas a gyors ellenirányú mozgások pszichó kezelésére,
  • sokan nem veszik észre mikor nem szabad egy stratégiát adott terméken erőltetni,
  • nagy elmozdulások alkalmával - rossz pozíciókezelés mellett - jelentős lehet a veszteség.

Fentiek okán számos tanítványommal beszélgettem az iránymentes kereskedésről és azt láttam, hogy a korábbi évek annyira elkényeztettek mindenkit, hogy nagy meglepetést okozott a pl. tavaly év végi megnövekedett olaj és földgáz volatilitás. Nyitottá váltak valami újra...

Nyugisabb opciós kereskedés

Sokan kerestek meg azzal, hogy nyugisabb, alacsonyabb kockázatú stratégiákkal szeretnének kereskedni, de nem tudják merre induljanak.

Annak ellenére, hogy az iránymentes kereskedés stratégiai része talán az egyik legkönnyebb opciós stratégia, mégis vannak olyan piaci vagy akár élethelyzetek, amikor az ember nem tudja kellő odafigyeléssel kezelni a bekötött pozíciókat, így alacsonyabb kockázatú megoldások felé szeretne fordulni.

Hallgatva a megkeresésekre, az idei évem annak szenteltem, hogy korlátozott és alacsony kockázatú opciós stratégiákat dolgozzak ki azok számára, akik éppen ezt keresik.

Ennek fényében nagyon komoly hangsúlyt fektettem idén a Calendar / Diagonal és Butterfly stratégiák finomhangolására. Ezek nagyon alacsony kockázatú irány és részben iránymentes elképzelések kereskedésére is alkalmasak. Ezen stratégiák esetében főként az SPX-re fókuszáltam.

Kibújok a dobozból

Éppen azért, hogy mindenki számára transzparens és kézzelfogható legyen ezen stratégiák alkalmazása, így az Opciós Mesterképző Klubban (OMK) nagyon sok ilyen pozíciót kötöttem és kezeltem.

A klub oldalán megnézheted az összes OMK-ban kezelt pozíciót. Láthatod belőle, hogy mikre kereskedtem. Az OMK-n belül oktatási céllal osztok meg ilyen pozíciókat. Ezen felül pedig mindkét stratégiára több órás elméleti és gyakorlati oktató videókat is létrehoztam, hogy az alapok is sziklaszilárdak legyenek.

A táblázatból még az is látható, hogy az OMK-n belül igyekszem alacsony kockázatú stratégiákat felvenni. Olyanokat, amelyek akár már 5000 dolláros számlával is kereskedhetők.

Az iránymentes stratégia halott?

Abszolút nem. Nagyon sok tanítványom továbbra is használja az iránymentes stratégiákat, de tanulva a múltbéli negatív tapasztalatokból alacsonyabb kockázatot vállalnak és kiegészítik a kereskedéseiket az OMK-ban tanult, kockázatkezeltebb stratégiákkal. Ha megnézed a táblázatot, abban is fogsz látni iránymentes pozíciókat.

Az elmúlt időszak pozitív tanulsága az, hogy nem elég ha az ember egy stratégiát ismer és tud profin alkalmazni, mert ha a piac változik és a stratégia már nem ideális akkor bénultan szemléli az eseményeket.

Tehát az OMK nem csak azoknak ideális választás, akik kizárólag iránymentes kereskedéssel szeretnének foglalkozni, hanem azoknak is, akik alacsonyabb kockázat mellett, nyugodtabb kereskedésre vágynak.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2019-12-12



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.