Olcsó vagy drága az opció (IV Rank)?

Az opciós árak relatív drágaságát az Implied Volatility mutatja. Ennek az egyik "indikátora" az IV Rank, aminek segítségével könnyedén leolvashatod, hogy jelenleg túlárazott vagy alulárazott az adott termék opciós piaca.

IV Rank

Azt mutatja meg, hogy a jelenlegi opciós árazás az előző 1 évhez képest a spektrumon hol helyezkedik el, azaz relatíve olcsó vagy drága önmagához képest. Ez az érték 0 és 100 között mozog. Ha nullához közelít, azt jelenti, hogy nagyon olcsó ha 100-hoz tart, akkor az előző 1 éves tartomány csúcsán van, azaz jelenleg drága. Persze ez nem jelenti rögtön azt, hogy nem lesz még drágább... - a jövőt egyik indikátor sem látja.

IV Percentile

Azt mutatja meg, hogy az elmúlt 1 évben a napok hány százalékában volt az IV a jelenlegi szint alatt.

Hogyan használd a TOS-ban?

Az alábbi videóban az Opciós Mesterképző Klub tagjainak mutattam be az IV Rank és IV Percentile használatát a TOS segítségével.

A videóban használt két script-et innen és innen tudod letölteni.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: implied volatility, thinkorswim, iv rank, iv percentile,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2020-06-25



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.