Opciós daytrade Butterfly-al: 281% profit

Nem vagyok egy nagy daytrader típus, de olykor beleugrok 0 napos lejáratú opciós struktúrákba, ha jó risk/reward-ot látok. Jelen cikkemben egy ilyen pozíciót vettem videóra.

Ezt a pozíciót is az Opciós Mesterképző Klub keretein belül rögzítettem és osztottam meg a klubtagokkal. Ez sem szignál volt, azaz nem volt követhető a kötés, hanem utólag osztottam meg oktatási céllal. Jelen ügylet egy összetett opciós struktúrát használ, amely Butterfly névre hallgat. Ez a stratégia a haladó pozíciók között szerepel a klubon belül is, hiszen opciós alapismeretek nélkül nem ajánlott ilyenekkel kereskedni.

FONTOS: nem azért osztottam meg a videót, hogy azonnal hasonlókat köss ha még soha életedben nem opcióztál. Az ilyen jellegű ügyletekben elég sok specifikus dolog van, amit ha nem ismersz váratlan veszteségeket is okozhat, szóval egyáltalán nem kezdőknek való. Azért osztottam meg, hogy lásd akár utolsó napos daytrading-re is alkalmas néhány opciós stratégia.

Egyébként az ilyen jellegű összetett struktúra sokkal konzervatívabb, mint egy sima long call. A videóban bemutatott elképzelést könnyedén meg lehetett volna játszani sima call opció vételével is, viszont ez esetben jóval magasabb lett volna a kezdeti kockázat. Én személy szerint ha utolsó napos pozíciókat kötök, akkor igyekszem olyan struktúrában megtenni, ahol a kezdeti kockázat alacsony és a napon belül kieső időérték az én kezemre játszik. A Butterfly pontosan is konstrukció.

A videóban az /ES határidőt használtam az elképzelés lekereskedésére, mert már piacnyitás előtt be akartam szállni és azt csak határidővel lehet megtenni. Az /ES elég rugalmas instrumentum, főleg, hogy hétfőn, szerdán és pénteken is van lejárata minden héten, így adott esetben egy héten akár 3x is lehet vele daytrade-elni.

Butterfly daytrade videó

Kockázatfeltáró: a 0 napos lejárat miatt az ilyen jellegű pozíciókkal természetesen elég gyorsan lehet akár 100% veszteséget is realizálni, ezért fontos az alacsony kockázat és jó risk/reward.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: butterfly, daytrade,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2020-07-09



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.