Futures pair trading

Az Opciós Mesterképző Klub tagjai számára készítettem egy Pair Trading alapozó képzést, amelyből most megosztom azt a videó részletet, amiben a futures pair trading témáról értekeztem.

Mi az a pair trading?

A pair trading magyarul "pár kereskedést" jelent, azaz két terméket kötök egymással szemben. Az egyik mindig long a másik mindig short.

Ezt számos együttállásban lehet gyakorolni. Köthetek egymással szembe egy adott szektoron belül mozgó két részvényt, mint pl. Visa és Mastercard, vagy köthetek két határidős lejáratot is egymással szembe, mint pl. szeptemberi olaj az októberivel szemben. Határidős piacon pl. az egyik legkedveltebb pár az arany az ezüsttel szemben.

Mindezt lehet alaptermékkel is kereskedni, de akár kombinálható opciós stratégiákkal is, aminek segítségével a kockázat még tovább csökkenthető.

Futures pair trading

Az alábbi videórészlet egy komplett 2 órás Pair Trading alapozó képzés része, amelyben a futures pair trading témakörről értekeztem 36 percben.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: futures, pair trading,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2020-09-03



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.