90% pszichológia vs. 10% metodológia - létezik?

tőzsdepszichológia fontossága

Sokat hallani a tőzsde pszichológiával foglalkozó körökben, hogy a trédelés sikeressége 90%-ban pszichológia, 10%-ban tudás és metodológia. Hogy ez igaz-e vagy sem, azt senki nem tudja biztosan.

Azt viszont biztosan tudjuk, hogy nagyrészt a pszichológia határozza meg a trédelés eredményességét.

Gondolj csak bele jobban: a jelenlegi pszichés, érzelmi és mentális állapotod nem csak a tőzsdei karriered során elért sikerekre van hatással, hanem minden egyéb tevékenységedre is kihat.

Úgy döntöttem, hogy ebben a blogban általánosságban fogok írni a pszichológia, érzelmi és mentális állapot fontosságáról és nem csak a tőzsde vonatkozásában.

Tekintsd ezt a blogot egyfajta coaching-nak, vagyis egy olyan mankónak, aminek segítségével jobb és racionálisabb döntéseket tudsz hozni a tőzsdei karriered során is. Az "is"-en van a hangsúly, hiszen ha az általános pszichés, érzelmi és mentális állapotod változik, javul, fejlődik, annak kedvező hatásait nem csak a tőzsdei pályafutásod során fogod tapasztalni, hanem az életed minden más területén is.

Milyen tartalomra számíthatsz az elkövetkezendő blog bejegyzésekben?

A következő területeket mindenképp érinteni fogom:
hit, vágy, hiedelem, vonzás törvénye, félelem, célok, motíváció, vizualizálás, identitás, hála, fókusz, jelentés, figyelem, bizalom, kondicionálás, felelősségvállalás, változás stb.

Hát akkor vágjunk bele...

A legelső témánk a motíváció lesz, amiről hamarosan olvashatsz a blogban.
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2008-09-11 20:51:04



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.