Micro Bitcoin Futures

2021 májusban a CME elindította a Micro Bitcoin futures kereskedést, ami tized akkora kockázattal kereskedhető, mint a nagy kontraktus.

Ennek segítségével már tized annyi margin és kockázat mellett lehet szabályozott módon Bitcoinnal kereskedni a CME határidős tőzsdén.

Ez sok retail és intézményi befektetőnek segíthet, akik nem akarnak bajlódni privát kulcsokkal, tárcákkal és szabályozatlan piacterekkel, viszont túl nagy kockázatot sem vállalnának.

Kontraktus specifikáció

Alábbiakban megtekinthető az IB oldaláról kimásolt kontraktus specifikáció:

Alábbiakban a napos chart látható 2021.05.03-tól:

Kereskedési platformok

Megnéztem az éles IB és Tastworks platformomon és mindkettőn elérhető a termék, lehet kötni. Az IB esetén nem láttam kiírva jutalékot, de a TW esetén igen, így azt láthatod alább:

Ez alapján 1900 dollár margint igényel az ügylet megnyitáskor és 0.85 a jutalék, 2.82 a becsült exchange fee. Egyébként az IB margin is 1900 dollár körül mozgott.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: bitcoin,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2021-06-24



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.