Micro Olaj Futures (WTI)

2021 júliusban a CME elindította a Micro Olaj futures kereskedést, ami tized akkora kockázattal kereskedhető, mint a nagy kontraktus WTI határidő.

A klasszikus olaj határidős kontraktus 1000 hordós méretet jelent, a micro pedig 100-at, így ennek segítségével már tized annyi margin és kockázat mellett lehet olajjal kereskedni a CME határidős tőzsdén.

Nemrég a CME a Bitcoin-ra is indított micro terméket. Úgy látszik még inkább ki akarják szolgálni a retail közönséget a határidős piacon. Sajnos jelenleg még nincs opciós piaca, de remélhetőleg ez is érkezik majd.

Kontraktus specifikáció

Alábbiakban megtekinthető a CME oldaláról kimásolt kontraktus specifikáció:

Alábbiakban a napos chart látható 2021.07.12-től:

Kereskedési platformok

Megnéztem az éles IB és Tastworks platformomon és mindkettőn elérhető a termék, lehet kötni. TW esetén a jutalék kb 1.67 és a margin követelmény csak 590 USD. Így ez jelentősen kedvezőbb a retail tömeg számára, mint a nagy WTI olaj kontraktus.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: bitcoin,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2021-08-12



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.