IBKR - töredék részvénykereskedés

Az Interactive Brokers platform is lehetővé teszi azt, hogy kevesebb mint 1 db részvény vásároljon valaki, kvázi töredék részvényt (fractional shares).

Ez akkor ideális ha valaki, kis és közepes méretű számlával kereskedik, de pl. nem fér bele a kockázatkezelésébe, hogy vásároljon 1 db AMZN-t vagy GOOG-t.

Ebben az esetben az IB segítségével meg lehet vásárolni csak töredékét az 1 db részvénynek. Ilyenkor azt kell megadni, hogy mekkora összeget kíván az ember befektetni adott részvénybe és az IB annak megfelelő töredék mennyiséget fog vásárolni belőle.

Tehát ha pl. egy részvény ára jelenleg 1000 dollár de te csak 500 dollárt szeretnél befektetni, akkor 0.5 db részvényt is tudsz venni belőle. (én sosem próbáltam, csak olvastam róla).

Alábbi példa az IB oldaláról jól szemlélteti, hogy akár egy 100 dolláros portfólió is kialakítható a magasabb árú papírokból.

Csak halkan jegyzem meg, hogyha valakinek pl. nincs pénze AMZN-t vásárolni, attól még lehet rá nagyon olcsón opciós ügyleteket kötni, ami nyilván teljesen más mint egy töredék részvény tartása.

A szolgáltatás feltételei

Nézzük az alábbiakban, hogy mit kell tudni a töredék részvénykereskedésről az IB esetén.

Hogyan lehet élesíteni?

Ezen a linken kell elfogadni a feltételeket és aláírni az oldal alján. A használathoz legalább a TWS Build 979-re lesz szükséged.

Milyen termékek esetén lehet igénybe venni?

Minden olyan amerikai részvényre, aminek az átlagos napi forgalma eléri a 10 millió dollárt és a piaci kapitalizációja magasabb mint 400 millió dollár. Nem amerikai részvényekre nem lehet igénybe venni. Íme egy IB által karbantartott lista ezen részvények köréről.

Lehet-e töredék részvényt shortolni?

Igen lehet ha a számla megfelelő marginnal rendelkezik ehhez.

Lehet-e töredék részvényt transzferálni?

Erre nincs lehetőség.

Mik a díjai?

Nincsen extra költsége, a standard díjszabás a mérvadó.

Jár-e osztalék?

Igen, a töredék részvények esetén is fizetnek osztalékot.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: Interactive Brokers, ibce,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2021-09-09



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.