Interactive Brokers-nél is elérhető néhány kripto

A napokban olvastam, hogy az Interactive Brokers-nél is elérhető vált néhány alap kriptodeviza kereskedése egy harmadik fél letétkezelő segítségével.

Első körben 4 kriptoval indultak el: BTC, ETH, LTC, BCH (ezt nem is értem).

Ezekre az eszközökre lehet megbízást adni az IB felületén keresztül, de ahogy olvastam a letétkezelő nem az IB ha a pozi megnyílt, hanem a Paxos nevű cég. Hasonló a helyzet a Tastyworks-nél, ahol szintén egy partner a letétkezelő és nem maga a cég. Ezek szerint ez bevett szokás. Nyilván ezzel nő a partnerkockázat, hisz nem az IB tartja az eszközöket, de a leírásuk szerint a Paxos "military-grade" biztonságban tartja a kriptokat.

"Security You Can Trust
Security is crucial to cryptocurrency trading. Use the IBKR platform and funds from your IBKR account to trade cryptocurrencies at Paxos Trust Company, which employs military-grade security to protect your crypto assets. Paxos Trust Company is regulated and supervised by the New York Department of Financial Services (the New York bank regulator), and by the US Treasury’s Office of the Comptroller of the Currency (OCC)."

Kripto kötési jutalékok

A kripto kereskedés még elég vadnyugat, így mindenki annyit kér érte, amennyit nem szégyell. Remélem már nincs messze az a világ, ahol nem %-os kötési jutalék van kriptoban, hanem fix díj, akár a legtöbb opciós és részvényügylet esetén.

A százalékos jutalékok ellenére az alábbi táblázat szerint az IB (Paxos) jelentősen olcsóbb, mint társai, habár a nagyobb crypto only tőzsdékkel nem hasonlították össze magukat, mint pl. a Binance, FTX, Bitstamp, stb.

A fenti információkat tartalmazó IB cikket itt találod.

Kripto derivatív eszközök

Aki kripto kitettséggel akar rendelkezni, nem feltétlen kell direktben kriptot vásárolnia, vehet Trust, ETF vagy akár határidős termékeket is az IB-nél. Erről itt olvashatsz bővebben.

Én korábban már írtam cikket olyan termékekről, amelyek segítségével indirekt kripto kitettséget lehet vásárolni a piacon.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Tags: kriptó, Interactive Brokers, ethereum, btc,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2022-01-14



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.