A strand test télen készül...

Fitness körökben elterjedt mondás, hogy a strand test (beach body) télen készül és nem nyáron. De mi köze ennek a jelenlegi helyzethez?

Aki feszes testet akar a strand szezonra, az ideálisan nem júniusban kezdi el az edzést, hanem már télen.

Ugyanez a helyzet a piacon is, ahol szintén ciklusok követik egymást. Ezek a ciklusok ugyan nem annyira kiszámíthatóak, mint az évszakok, de pontosan tudjuk, hogy az esést / recessziót emelkedés fogja követni. A központi bankok által kreált pénz szűkét, pénz bőség fogja felváltani. Nem az a kérdés, hogy lesz-e még emelkedő piac, csak az, hogy mikor.

Jelenleg sok levélből és ismerőssel való beszélgetőséből azt látom, hogy az emberek undorodnak a piactól, mert minden esik. Pedig épp ilyenkor kellene sokkal aktívabbnak lenni, mint az emelkedő hype során. Igaz ez a befektetésre és önképzésre egyaránt.

Covid pánik eladás és vétel

A Covid beköszöntét követő extrém gyorsaságú esést, hasonlóan gyors és pánikszerű vétel követte. A karanténok következtében nagyon sok "dumb" money érkezett a piacra. A Robinhood-os tömegek ész nélkül vásárolták a meme részvényekre jegyezhető Call opciókat anélkül, hogy bármit is tudtak volna az opciók természetéről. Ennek voltak nagy nyertesei, de biztosra veszem, hogy a többség szépen elégette a pénzét, mert nem értették azt, amivel kereskednek.

Most is hasonlót látok: az emberek elfordulnak és nem felkészülnek. Ennek részben pszichó okai vannak: a nagy lebegő veszteségeket nézve elmegy a kedvük a további tőzsdei tevékenységtől és ignorálják a kialakult helyzetet. Pedig épp most lehetne felkészülni a következő emelkedő ciklusra. Nem tudjuk mikor jön, de jön.

Alábbiakban az SPX heti chart látható. A Covid crash-ben 6 hét alatt estünk 36%-ot, nominálisan több mint 1000 pontot. A jelenlegi esés 26 hete tart és 25%-ot estünk, de nominálisan már most is elértük az 1000 pontot.

Kapkodás helyett tanulás és felkészülés

Amikor a piac fordul, akkor már késő lesz a felkészülést elkezdeni. Abból többnyire kapkodás és rossz döntések születnek. Most kell felkészülni és tanulni. A csökkenő árak által kiváltott "undort" épp ellenkezőleg kellene kezelni. Nem elfordulni kell a piactól, hanem felkészülni.

Ha valaki opciókban gondolkodik, akkor a felkészülés nem néhány hét, hanem néhány hónap. Erre időt kell szánni, mert a FOMO és kapkodás sosem jó tanár a piacon.

Ebben tud segíteni az Opciós Mesterképző Klub, ahol havi előfizetéses rendszerben, nulla előképzettség nélkül tanulhatsz meg opciókkal kereskedni.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2022-07-07



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.