Az vagy aki lenni akarsz?

amit valójában akarsz

Az előző cikk szerves folytatásaként kétféle identitásról kell beszélnünk. Angolul: core identity vs. shell identity. Vagyis a mag identitás kontra a héj identitás.

Definiálom mindkettőt, hogy jobban értsd miről beszélek:

 

Shell identity: az a személyiségrészed, identitásod aki a felszínre vágyik. Szüksége van pénzre, autóra, házra, hajóra, stb. Ez a részed felel a célok elérését motiváló viselkedésedért. Neki a látszat kell és tárgyakat akarja birtokolni.

Ez az identitás egy kicsi illuzórikus világban él, mert azt hiszi, hogy a célok és a felszín meg fogja hozni az áttörést és boldog lehet. Nem lehet, de hamarosan kiderül miért nem.

Core identity: a valódi éned. A lényed legmélyén meghúzódó identitás, aki létrehozni akar, teremteni, kibontakozni, fejlődni, hozzájárulni a világhoz és nyomot hagyni. Ez az éned ki akar téged emelni a tömegből, érvényesíteni akar.

Mi értelme ennek az egésznek?

Nagyon egyszerű. A core az igazi éned, az akinek lenned kellene. A shell az, aki irányítja a felszínes vágyaidat és céljaidat. A shell soha de soha nem fog boldoggá tenni, arra csak a core képes.

Biztos találkoztál már te is olyannal, akinek a shell szintjén mindene megvolt, mégis boldogtalan volt. Nem is értette a benne rejlő űrt, de érezte, hogy valami nem kerek. Ha ezen a ponton nem képes átlendülni, jöhet a drog és az alkohol. A shell azért sem tehet soha önmagában boldoggá, mert nem lényegedet adja, nem azt igazolja vissza, amiért megszülettél, amiért itt vagy a földön. Az életed célja nem a pénz, gazdagság és a felületes sikerek. A core akkor érzi jól magát ha teremthet, ha adhat, ha szerethet, ha hozzátehet a világhoz, ha nyomot hagy és változtat, alkot, létrehoz.

Sok olyan emberrel találkoztam már személyesen is, akik 40-50 éves korukra elértek mindent, amit a shell identity akart és mégis üresnek és felszínesnek érezték az egész életüket. Azt gondolták, hogy az autó, a ház és a sok pénz és utazás boldoggá teszi majd őket, hogy olyan "cool" lesz minden. De nem lett. Ott ültek a nagy autóban, repkedtek a világban, mégis az üresség repült velük, akárhová is mentek. A tárgyias dolgok nem elégítették ki őket, egyiket sem. Érdekes, hogy ez maximálisan általános volt. Amint megvolt a shell igénye, elkezdtek kétségbeesetten keresni, de nem találták. Nem tudták, hogy amit keresnek az már régóta bennük van, hiszen az a core identity, amivel már születésüktől fogva rendelkeznek. Ott volt bennük, de soha nem hagyták kibontakozni... soha!

Benned is ott van. Lényeged legmélyén ott van az a valaki aki mindig is lenni akartál!

De hogy ennek megint mi köze a tőzsdéhez?

Hát nagyon sok. A shell identity pénzt és sikert akar elérni a tőzsdén. Érezni akarja, hogy képes elsajátítani nyerő stratégiákat, anyagi függetlenséget, szabadságot és sikert akar. Ez a shell. Akarja a vagyont, hírnevet, bőséget. Nincs ezzel gond. Csak közben ne feledd, hogy az igazi éned a core identity, akit élned kell. Ő az aki eljuttathat téged az igazi önkifejezésed útjára. Szerezd meg a bőséget amire vágysz, de közben ne feledkezz meg a személyiséged lényegéről.

Mindannyian azért születtünk le a földre, hogy adjunk, segítsük, alkossunk, változtassunk és jobbá tegyük azt a világot amiben élünk. Az önös érdek csak ideiglenes lehet. Ha csak az önös érdek vezérel, soha de soha nem leszel boldog, soha!

Biztos voltál már te is úgy életedben, hogy CSAK ÚGY segítettél, nem kértél érte semmit, mégis eszméletlenül jól érezted magad utána. Sőt, biztos az alábbi szituációkat is átélted már:
- önzetlen adás,
- indokolatlan segítség,
- hála,
- feltétel nélküli szeretet,
- tisztelet.

Fentiek kivétel nélkül core identity vágyak és szükségletek. Éld át ezeket újra és érezd, hogy egyikhez sincs szükséged pénzre. Ezek az élmények és érzések totálisan ingyen vannak, mégis ezek azok amik a legjobban megmozgatják az emberi énedet, a core identity-t. Mert ezért születtél le. Az csak a mai világ beteges elképzelése, hogy mindannyian különálló lények vagyunk, akiknek nincs hatásuk a másikra. Mind egyek vagyunk és ha valakinek fáj, az mindenkinek fáj, indirekt módon. Ha ismered az adok-kapok törvényt, az is erre épül. Ha adsz, visszakapod, mindegy honnan, de visszatér hozzád, garantáltan.

A tőzsdei út egy kiváló önismereti terület

Nagyon sokat fejlődhetsz általa, ha képes vagy meglátni benne a rejtett személyiségfejlődési lehetőségeket és nem csak a profitra és pénzre koncentrálsz.

Éld meg a core identity személyiséged és azáltal a shell is jobban fog fejlődni!

Ismerd meg önmagad és légy az aki szíved mélyén mindig is lenni akartál!

A következő cikkben elmesélem, miképpen tudod a legegyszerűbben felismerni a saját core identity vágyaidat.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 88%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2008-12-22 11:05:54



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.