Szabad hibáznod?

hibáink haszna

Olyan társadalomban nőttünk fel, ahol arra tanítottak minket, hogy tökéletesnek kell lennünk, nem szabad hibáznunk. Emlékezz csak vissza milyen volt az általános vagy a középiskolában.

Gyerek fejjel arra neveltek minket, hogy nem szabad hibázni, nem tévedhetsz. Ha tévedsz, egyest kapsz vagy intőt. Minden tévedésedért megbüntettek, szidalmaztak, sőt még a szüleidet is behívatták és panaszkodtak rád. Kialakították benned azt a képet, hogy nem hibázhatsz, mert ha igen, akkor büntetést fogsz kapni.

Ki ne élte volna át azt a szégyenérzetet, amikor egy rossz jeggyel az ellenőrződben sétálsz hazafelé és azon gondolkozol, miképp fogod ezt otthon előadni. Már megint hibáztál és ezért nem csak az iskolában bűntettek meg, de még otthon is meg fognak. Ilyenkor jöttek a szokásos szülői fenyítések, nem nézhettél tévét, nem kaptál fagyit, stb. Ki ne élte volna ezt át?

Felnőtt fejjel nem merünk hibázni

Vajon ennek mi lett az eredménye? Az, hogy felnőtt fejjel NEM MERÜNK hibázni, mert beleégett az idegrendszerünkbe, hogy hibázni nem szabad, mert azért büntetés jár! Büntetés a társadalomtól, a szüleinktől, a barátainktól, a párunktól, stb. Egy szó mint száz, NEM SZABAD hibázni... - tévedés...

Mi köze ennek a tradinghez és a tőzsdepiacokhoz?

Nagyon egyszerű. Itt hibáznod KELL, ha nem hibázol, nem tanulsz és vesztítni fogsz. Az, aki nem tudja elfogadni a saját hibáit leckének és abból tanulni, halálra van ítélve ezen a piacon.

A hiba szükséges rossz, szeretned kell a hibáidat, mert tanítanak, oktatnak.

Sajnos a hibához való általános emberi hozzáállás az, hogyha hibáztál, akkor gyengébb, rosszabb és kevesebb vagy mint mások. Mert mindig összehasonlítod magad másokkal. Ez az egónak fontos játék. Az egó nem tévedhet, nem hibázhat. Ha képes vagy a hibádat vagy a tévedésedet leckeként felfogni és azt keresni benne, hogy mit tanulhatsz az adott szituációból, akkor fényévekre leszel a többi embertől, akik ezen a piacon próbálnak "szerencsét". Nem létezik hiba, kudarc, vagy tévedés - csak tanulság létezik!

Olyannak kell lenned, mint egy szamurájnak. A szamurájok a hibákat, tévedéseket maximális alázattal közelítik meg. Egyszerűen megadják magukat a hibának és a levonható tanulságokat keresik. Benned is ott van ez. Az alázat mindenkiben benne van, csak ki kell hoznod magadból. Ne hagyd az egódat tombolni, aki nem viseli el a hibákat. Alázattal közelíts az életedben megjelenő eseményekhez, mert mindegyik valamit tanítani akar neked, hiszen ez a te életed. Ha képes vagy a rosszban is meglátni a tanulságot, életed mesterévé fogsz válni!

Szeresd a hibáidat és tanulj belőlük.

Légy alázatos az életeddel szemben,
Légy alázatos a piaccal szemben és
Válj a tőzsdepiac mesterévé!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 92%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2009-02-06 17:58:39



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.