1 nap van hátra és oldalazunk... bukás!

1 nap az opció lejáratáig

Folytatva az előző cikket, vizsgáljuk meg mi történik az utolsó előtti napon, abban az esetben ha az alaptermék alig vagy egyáltalán nem változik. Jelen példában ismét a SPY-t vizsgáljuk meg. Utolsó előtti napon vagyunk, zárás után.

A SPY napi teljesítménye: +0.05%. Lássuk be, ez nem túl jelentős elmozdulás.

 

 

Nézzük mi történt az opciókkal!


Októberi Call opciók
(1 nap lejáratig)
call opciók lejárat előtt

Októberi Put opciók (1 nap lejáratig)
put opciók lejárat előtt

Wow! Érdekes, nem?

Mindegyik veszített az értékéből. Tehát teljesen mindegy, hogy Call vagy Put opcióban ültél, buktál. És nem is keveset. A legtöbbet %-osan persze az OTM veszített az értékéből. 112-es Call esetében -61%, 108-as Put esetében -45%.

Ilyen ez az utolsó pár nap. Ha nincs elmozdulás, az időérték veszteség miatt mindkét irány opciója veszteséget szenved el. Ezért tanítják a könyvek, hogy a kezdők a lejárat utolsó 30 napjában ne kereskedjenek opcióval. Ha kezdő vagy, ezt az irányelvet valóban érdemes betartani.

Az előző cikkben azt láthattuk, hogy milyen szépen profitál az opció az utolsó előtt két napban, ha az alaptermék mozog. Ennek az éremnek a másik oldala, hogy mennyire "szépet" bukik, ha a mozgás iránytalan.

Az éremnek mindig két oldala van...

Tanulság:
- Ha az utolsó napokban nem történik elmozdulás az alaptermékben, a Call és Put opciók is veszteséget termelnek.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2009-10-28



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.