Opciós mutatók a részvénykereskedők részére

opciós mutatók részvénykereskedőknek

Ha csak részvénnyel kereskedsz és azt gondolod, hogy az opciós piacra nincs szükséged, gondold át még egyszer.

Eddig akik az Opciós Oktatáson részt vettek, többnyire megdöbbenéssel fogadták azokat a tényfeltárásokat, amik az opciós mutatók alapján potenciálisan előre tudtak jelezni részvényárfolyam elmozdulásokat. 

 
Nézzük, hogy miben segíthet Neked az opciós piac, ha soha egyetlen egy opciós stratégiát sem akarsz megtanulni vagy kötni, hanem szimplán részvényekkel kereskedsz.

Likviditási mutatók (open interest, volume)
Egy adott strike környékén csoportosuló megnyitott kontraktusok számából és a hozzájuk tartozó volumenek arányából potenciálisan következtetni lehet a részvényár lejáratig várható elmozdulási tartományára / célárára.

Put / Call ratio
A nyitott Put és Call kontraktusok arányából egyfajta piaci szentimentre lehet következtetni. Sokan ezt "contrarian indicator"-ként használják, vagyis pont az ellentettjére fogadnak:)

Volatilitás
Az egyik előző cikkemben már írtam az IV rejtett indikátor szerepéről. Nagyon fontos tudni, hogy egy adott papírban várható-e komolyabb spekuláció és az milyen időtávon. Ebben segít az IV ismerete és a tudás, hogyan kell azt kielemezni és használni.

Valószínűség
A jelenlegi opciós árakból, IV-ből és hátralévő időből kiszámolható, hogy egy adott részvény feltételezett célárának mekkora a valószínűsége. Mondok egy példát. Ha azt várod, hogy az AAPL megérinti a 280-as árszintet október 15-ig, akkor ennek a valószínűsége jelenleg 68%. Ezt könnyedén ki lehet számolni az opciós árakból a TOS platform használatának segítségével. Ezek alapján a stop-ok és célárak is könnyebben helyezhetők el a részvénykereskedés során.

Fenti információkat az oktatások során is gyakoroljuk és tudássá mélyítjük el. Ezeknek a segítségével képes leszel jobban és magabiztosabban navigálni a részvénypiacon, függetlenül attól, hogy valaha akarsz-e opciókat kötni.

Mellékesen jegyzem meg, hogy aki egyszer ráérzett az opciós piacban rejlő lehetőségekre, soha többet nem tér vissza a részvények kockázatos és kevésbé menedzselhető világába...

Tanulság:
- Az opciós mutatók nem csak az opciós kereskedők számára bírnak jelentőséggel...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 99%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2010-09-16



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.