A trading nem más mint egy vállalkozás

a trading vállalkozás

Ha körbenézek azok táborában, akik nekiállnak "kereskedni" ugyanazzal a tévhittel találkozom nap mint nap. A legtöbben azt hiszik a trading nem szól másról mint egy sikeres stratégiáról és onnantól indul a saját pénznyomda.

Sajnos ez az egyik legnagyobb tévhit, de sokan már csak akkor eszmélnek, amikor totál lenullázták az első számlájukat.

A sikeres trading nem más mint egy jól működő vállalkozás

Röviden vegyük át mihez kell értened vagy legalább rálátással bírnod ahhoz, hogy saját vállalkozásod sikeres legyen: sales, marketing, PR, HR, pénzügy, könyvelés, és természetesen a saját szakmád amiről a vállalkozás szól.
 
Emellett tudni kell bánni a beosztottakkal, ügyfelekkel, menedzselni kell a pénzügyeket, üzleti terveket, adózást, cashflow-t, soroljam még? Ha ezek nincsenek meg, a vállalkozás halálra van ítélve. Nos sajnos a trading sem könnyebb ennél. Sokan választják a kereskedést mint egy menekülő utat, de sajnos semmivel sem egyszerűbb mint egy saját vállalkozás hatékony és sikeres vezetése, menedzselése. Hogy miért? Gondolj bele: ha csak egy sikeres stratégián múlna az egész, akkor mindenki tudna pénzt keresni a tőzsdén. Pedig annyira sok sikeres stratégia létezik, mégsem keresi mindenki halálra magát.
 
Sokan nem veszik észre, hogy a kereskedés is egy "szakma", nem lehet néhány hónap alatt úgy elsajátítani, hogy az ember abból konzisztensen "meg tudjon élni"... A trading elkezdéséhez szinte semmiféle előfeltételre nincs szükség, bárki elkezdheti aki ismeri a 4 alapvető matematikai műveletet. Talán ez a legnagyobb veszélye is egyben. Doktor is csak úgy lehetsz ha kijárod a megfelelő iskolát, éveket eltöltesz gyakorlatban és elsajátítod azt, ami a sikerhez kell. A doktori cím megszerzése is sokba kerül, hiszen az iskola sincs ingyen.

A trading során a tanulópénzt a piacon fizeted meg

Ha tanulsz belőle, fejlődsz és sikeres lehetsz. Ha nem tanulsz belőle az olyan mintha a doktori képzésre bejárva minden órán aludtál volna... hiába teltek el évek, a tanulság elmaradt!

Ha megnéztük a vállakozásnál mihez kell érteni, soroljuk fel vázlatosan a kereskedés során mihez kell(ene) érteni: piacok működése, technikai elemzés, stratégiai gondolkodás, belépési-kilépési pontok meghatározása, önkontroll, érzelmek kordában tartása, instrumentumok viselkedése, pozíció építés, pozíció átalakítás, kockázatkezelés, money menedzsment, portfóliókezelés, trading stílus kialakítása, türelem, fegyelem, szorgalom, kitartás, felelősségvállalás, stb.

Sajnos a pénz nem abban van, hogy a MACD keresztezést bekötjük és majd a take profit kivesz:)
A sikeres tradinghez vezető út nem más mint egy nagyon komoly személyiségfejlődés. Önmagunkon kell tudni átlépni, a kapzsiságon, félelmen, türelmetlenségen, fegyelmezetlenségen és még sorolhatnám. Nagyon szép fejlődési lehetőség ha valaki komolyan veszi.

A saját érdekedben kérlek jegyezd meg, hogy a trading nem más mint egy vállalkozás. Kellő komolyság nélkül nincs értelme el sem kezdeni, mert abból nem lesz más mint kaszinózás és gyors számla nullázás.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2011-06-13 15:26:56



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.