KTF - avagy miért buknak el a legtöbben?

miért buknak el a legtöbben

A mögöttem álló hosszú kereskedési évek alatt megtanultam nagyon sok dolgot az emberi pszichéről és természetesen saját magam működéséről is.

Három olyan karakterjellemzőt azonosítottam be, amik nélkül képtelenség elérni és sikerre vinni a kitűzött célt. Ezt hívom siker háromszögnek! Ha semmi mást nem csinálsz, csak ezt a három dolgot minden áldott nap szem előtt tartod, már jóval előrébb leszel mint az átlag. Ne feledd a siker háromszög nem csak a tőzsdére igaz, hanem az élet bármely más területére is.

Íme a siker hárömszög csúcsai (KTF)

K - Konzisztencia: a legalapvetőbb, amire a legkevesebben fordítanak figyelmet. Mit is jelent az, hogy konzisztencia? Magyarul következetesség, rendszeresség, ami annyit takar, hogy a cél elérése érdekében felveszek olyan szokásokat és napi rutinokat, amik támogatnak a célomhoz vezető úton. A sikerhez szükséged van egy konzisztens rendszerre, amit napi szinten követsz.

T - Türelem: többnyire az átütő siker nem egy hét alatt születik meg. Türelemre van szükség ahhoz, hogy elérjük a célunkat, amiben a konzisztens rendszer támogat az úton. A legtöbben nem sokkal a cél előtt adják fel, mert nem képesek várni, türelmetlenek. Ha elültetsz egy magot tavasszal, nem állsz ott felette és várod türelmetlenül, hogy kihajtson, mert tudod, hogy időre van szüksége... Magaddal szemben is ezt kell alkalmaznod, türelmesnek lenni, mert a fejlődéshez idő kell. A fejlődés nem más, mint a tapasztalati úton szerzett gyakorlati tudás alkalmazása és a folyamatos visszacsatolás általi változás.

F - Fegyelem: a legtöbben megrémülnek ettől a szótól, mert a mai világ minden csak nem fegyelmezett. Ezerféle inger éri az embert, mindenki elvárásokat támaszt, százféle helyen kell megfelelni, stb. Ilyen körülmények között nehéz fegyelmezettnek maradni, pedig ez a harmadik kulcs a sikerhez. Tudnod kell hová tartasz, miért, és oda hogyan fogsz eljutni. A fegyelem ahhoz kell, hogy türelmesen kövesd a konzisztens rendszered, ami elvezet a kitűzött célodhoz.

Ahhoz, hogy a fentiek szerint tudj "élni" nagyon sok dolgot tisztáznod kell magaddal. Rendbe kell tenned a hitrendszered, a meggyőződéseid, a pénzzel és sikerrel kapcsolatos viszonyod, stb.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 89%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2012-03-20 08:26:45



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.