Kinek Való Az Opciós Kereskedés?

Kinek való az opciós kereskedés?

Mostanában elég sok levelet kapok azzal kapcsolatban, hogy mégis kinek való az opciós kereskedés. Az opciózás még azoknak is új szokott lenni, akik már 10-20 éve pörögnek a piacokon és ez nem véletlen.

Talán mostanában azért is kapok ezzel kapcsolatban sokkal több levelet mint eddig, mert az opciós piac iránti érdeklődés minden eddiginél magasabb. Az amerikai piacon évről-évre töretlenül emelkedik az opciós termékek volumene. No akkor nézzük milyen okok állnak az emelkedés mögött és kinek is való.

Talán előbb azt érdemes tisztázni, hogy kinek NEM való az opciós kereskedés

  • daytraderek jobb ha kerülik ezt a piacot, az opciózás nem daytrading instrumentum,
  • ha 5-15 perces chartok előtt szeretsz ülni egésznap, akkor szintén nem tud sokban segíteni az opciós piac,
  • ha nem vagy kellően elkötelezett a folyamatos tanulás és fejlődés mellett, akkor szintén nem javaslom ezt a piacot, mert ez a legnehezebb az összes tőzsdei termék közül (de az egyik legprofitábilisabb).

No akkor ezek után nézzük kinek való az opciós piac

  • ha csak naponta 1-2 órád van kereskedni, akkor ideális, mert a legjobban swing stratégiákra alkalmazhatók az opciók,
  • ha nincs több tízezer dollárod részvényezni, akkor szintén ideális, hiszen az általam javasolt min. tőke a kezdéshez 5.000 USD,
  • ha eleged lett abból, hogy sosem tudod jó helyre rakni a stop-ot - ugyanis az opciózás során nem használunk stop-ot mégis sokkal jobban tudjuk kezelni a kockázatot és a kontroll maximálisan a mi kezünkben van,
  • ha eleged lett abból, hogy mindig meg kell tippelned merre fog menni a piac - ugyanis opciós stratégiákkal gyönyörűen lehet iránymentesen is pénzt keresni (erős szinteket kereskedni).

Összes közül a legfontosabb, hogy a kockázat előre pontosan definiálható stop megbízás nélkül és nem kell egésznap a chartok előtt ülni. Elég ha munka után az amerikai piacot elemzed és max. napi 2 órában tudsz vele pénzt keresni. Nyilván a tanulási szakaszban naponta több időre van szükséged, de ha már rutinosan mozogsz az opciók világában akkor bőven elég rá a napi 1-2 óra...

Fentieket átgondolva nem véletlen, hogy az opciós kereskedés iránti érdeklődés folyamatosan nő. Nagyon sok kezdő és haladó trader ébred rá arra folyamatosan, hogy az élet nem arról szól, hogy egésznap a chartok előtt üljenek. Vannak az életben ennél fontosabb dolgok is. Ne azért élj, hogy tőzsdézz, hanem azért tőzsdézz, hogy meg tudj élni - óriási különbség!

Ha szeretnél az opciós piacról többet megtudni, jelentkezz a személyes bemutatómra vagy válassz egyet a képzéseim közül!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2012-05-14



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.