Több Idő Vagy Kevesebb Idő?

Több idő vagy kevesebb idő?
A médiában megjelenő, folyamatosan visszatérő reklámok azt hitetik el a "szerencsétlen" kezdővel, hogy rövid idő alatt, szinte nulla tudással kiváltható a munkahely és könnyű megélhetés teremthető a kereskedéssel. Ezt legfőképpen az FX reklámok szorgalmazzák.

Vajon miért nincs opciós reklám a médiában? Azért mert az FX elsőre tényleg könnyűnek "tűnik". Csak veszel EUR/USD-t százas áttéttel, picit megy az irányodba és máris kerestél 10%-ot a tőkére vetítve, míg az éves banki kamat 6%. Jól hangzik, nem? Nyilvánvalóan ezért kezdik el sokan, és vesztik el mindenüket.

Első ránézésre az FX kereskedés alapszintű elsajátításához sokkal kevesebb idő kell mint az opciós kereskedés megismeréséhez. Ez tény. Ezért is tűnik sokkal egyszerűbbnek. Na de nézzük hogy alakul később az időráfordítás egy rövid összehasonlítással. Mivel az FX a legelterjedtebb kereskedési forma itthon, így azzal fogom összehasonlítani az opciós kereskedést.

FX kereskedés

  • relatíve rövid idő alatt megtanulható
  • sikeres működtetéséhez sok idő kell, főleg daytrade esetén

Opciós kereskedés

  • több idő kell az elsajátításához,
  • kevesebb idő a sikeres működtetéséhez

Azaz az FX kereskedést sokkal rövidebb idő alatt meg lehet tanulni alapszinten, de sokkal több időt vesz igénybe az, hogy az ember működtesse. Tisztelet azon kevés kivételnek, akik swing kereskedést végeznek FX piacon, hiszen a többség az M15, H1-es gyertyákat figyeli. Tehát a kezdeti időráfordítás alacsony, a rendszer sikeres üzemeltetése viszont időben többet kíván az embertől.

Az opciós piacon pont az ellenkezője igaz ennek. Sokkal tovább tart megtanulni, de később jóval kevesebb idő is elég a sikeres üzemeltetéshez. Mivel alapvetően nem daytrading instrumentum az opció, így adott kereskedési rendszer üzemeltetése mellett napi 1-2 órával könnyen menedzselhető a rendszer. De tény, hogy tovább tart megtanulni.

Összegezve elmondható az, hogy az opciós piac esetén eleinte több időre van szükséged ahhoz, hogy később kevesebb időre legyen szükséged, míg az FX vagy többi instrumentum esetén pont ennek az ellenkezője igaz.

A kérdés, hogy mikor áldozod rá a több időt az életedből? Az elején, vagy minden áldott nap! Én már régen eldöntöttem. Te már gondolkoztál ezen?

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 100%



Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2013-04-18



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.