A Mentális Végrehajtás Ereje

A mentális végrehajtás ereje

A tőzsdei kereskedés során nagyon fontos tényező a végrehajtás pontossága és gyorsasága. Főleg akkor fontos a végrehajtás minősége, amikor valaki robottal kereskedik. Azonban mi köze a végrehajtásnak a tőzsdepszichológiához?

Az elmúlt évtiezdben nagyon sok tehetséges és lelkes emberrel találkoztam, akik kitűzték célként, hogy a tőzsdei kereskedésből fognak megélni. Szerinted 100 emberből hánynak sikerült? Egy kezemen meg tudom számolni... Mi az oka?

Az ok nem abban keresendő, hogy valaki esetleg gyorsabb észjárású vagy tehetségesebb-e, hanem a végrehajtásban. Azaz, hogy mennyire vagy képes végigvinni azt, amit egyszer kitűztél.

Mentális végrehajtás

A sikertelen ember sokszor úgy gondolja, hogy a sikeresnek könnyű, hiszen szerencséje volt. Kevesen gondolnak bele abba, hogy a siker mögött kőkemény munka rejlik. Olyan ez akár az Olimpia. Oda is csak a legjobbak jutnak ki, de nem azért mert szerencsések voltak, hanem azért mert éjt nappallá téve dolgoztak a cél érdekében. Azaz végrehajtották a szükséges feladatokat a cél elérése érdekében. A célkitűzés önmagában nem ér semmit...

Mikro vagy makro menedzsment?

Szerencsére egyre többen jutnak el oda, hogy kitűznek célokat, ami dicséretes. Ezt hívom én makro menedzsmentnek, amikor magasabb szintről látod az életed és van elképzelésed arról, hogy hová tartasz. Azonban ez édes kevés a sikerhez. Az igazi erő a mikro menedzsmentben rejlik, azaz abban, hogy napi szinten hogyan hajtod végre a szükséges feladatokat a célod érdekében. Csak a végrehajtás számít. Le kell menned a napok és órák szintjére. Úgy kell tekintened a saját életedre mint egy H4, H1 chartra. Minél kisebb idősíkra mész, annál jobban látod, hogy mit teszel a célod érdekében. Ha folyamatosan weekly chartként nézel az életedre, sosem veszed észre, hogy csúszik ki a kezed közül az irányítás. Az éves célkitűzés szükséges, de nem elégséges a sikerhez.

Hogyan menedzseld a mikro szintet?

Ugyanúgy mint ahogy a kereskedést is. Vezess naplót arról, hogy napi szinten mennyit foglalkoztál a céloddal. Tudd, hogy mik a prioritások és milyen ütemezésben kell értük dolgoznod. Használd ki a nap első 2-3 óráját, mert az a legerősebb terület a végrehajtás tekintetében. Ne halogasd a dolgokat a nap végére, tudd le a legfontosabb feladatokat még délelőtt. Ekkor vagy a legenergikusabb mentálisan és fizikailag is. Menj le a saját életedben is H1-re és nézd meg mit kell tenned a makro szint eléréshez. Lásd magad előtt az életed havi chartját, de menedzseld mikro szinten.

Átadom a saját önmenedzsment rendszerem

A Szabadság Útja tréningemben megismerkedhetsz azzal a módszertannal, amit a saját céljaim elérésére dolgoztam ki. Átadom a makro és mikor menedzsment technikáimat és az összes olyan önmotivációs eszközt, amivel eljutottam a profi opciós kereskedés szintjére. Nem szerencse volt és nem is a véletlen műve. A sikernek határozott karakterisztikája van, amit ha követsz napi szinten (mikro) akkor a képes leszel elérni a céljaid (makro).

 

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 98%

Ne maradj le a folytatásról!





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok, hogy az Adatkezelő az email címemet a hírlevél rendszeres időközönként történő megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2013-10-03 10:02:46



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.