Második Esély!

vagyonépítés

A minap (2016.02.10) felhívott egy ismerősöm, hogy elkezdődött nála is a Buda-Cash kártalanítás a BEVA részéről. Mihez kezdjen a pénzével?

Azt nem tudom megmondani, ki mihez kezdjen a visszakapott pénzével, de érdemes jól átgondolni, hiszen kapott egy második esélyt az élettől.

 

 

Kezdjük azzal, hogy hova nem fektetném biztosan:

  • havi 10%-ot ígérő fantasztikus befektetési lehetőségekbe, amibe "csak most lehet beszállni",
  • éves 50%-ot ígérő, speciálisan kifejlesztett matematikai elvekre épülő robotos kereskedésbe,
  • arany és ezüst érméket áruló MLM bizniszbe,
  • továbbá semmi olyanba, ahol a pénzügyi eszköz kontrollja a hatáskörödön kívül esik.

A BC botrány kirobbanása után írtam egy azóta sokak által emlegetett és sokat idézett cikket a vagyonépítési alapelvekről. Érdemes ezt átismételni, mielőtt bárki ismét befektetési döntést hozna a frissen visszakapott pénze felett. Warren Buffet mindig azt mondja, hogy abba fektess, amit értesz. Nagyon egyszerű, de oly sokak által mellőzött alapelv.

Mihez értesz?

Ha ingatlanokhoz értesz, vásárolj ingatlanokat, ha opciókhoz értesz, kereskedj opciókkal, ha osztalék alapú befektető vagy, fektess részvényekbe. Mindegy mit csinálsz, csak érts hozzá. Azt gondolom, hogy a BC sztori kellőképpen rávilágított mindenkinek arra, hogy a mai világban a partnerkockázatot és a hozzá nem értést komolyan kell venni.

Ezzel nem azt mondom, hogy ne bízz senkiben. Ha pl. van egy jó barátod, akiről tudod, hogy profi ingatlanbefektető, támaszkodhatsz rá, de a végső döntés és felelősség mindig a tiéd. Többet ne hibáztass senkit a befektetési döntéseid eredménye miatt. Vállald fel a felelősséget és indulj el a függetlenedés útján.

Számos út létezik

Ahogy a fenti cikkben is írtam, lehet a portfóliód egy része tőkepiaci termék, másik része ingatlan, vagy vállalkozás, stb. Tőled függ. Csak ne hamarkodd el, tervezd meg a portfóliódat, súlyozd a kockázatokat és lásd előre, hogy melyik pénzügyi eszközt mennyi időre tudod magára hagyni, hogy termeljen. Nagyon fontos az időtáv meghatározása.

Fektess magadba!

Ha most éppen fogalmad sincs, hogy mit kezdj a visszakapott pénzeddel, ne hamarkodd el a döntést. Először fektess a tudásodba, annál jobban semmi sem térül meg. Le sem tudom írni azt a szabadság érzést ami azzal jár, hogy én gyakorlom a kontrollt a pénzem felett. Nincs szükségem senkinek a tanácsára, nem kezeli más, én hozom meg az összes döntésemet!

A szabadság nem mást mint a felelősségvállalás!

Kíváncsi vagyok

Mivel sok levelet kapok a témában, kíváncsi vagyok hogy te miben gondolkozol. Ha van kedved, kérlek névtelenül töltsd ki az alábbi űrlapot. Szimplán érdekel, hogy milyen befektetési lehetőségekben gondolkozol idén, főleg ha most kapod vissza a BC pénzedet.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 97%

Tags: Buda-Cash, tanulás, felelősség,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2016-02-12



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.